5 kärlekstips – kickstarta ditt kärleksliv!

Våra 5 bästa kärlekstips!

Visst kan det hända att den rätta kommer trilla ner i ditt knä av en händelse… Men, om du inte har ett hål i taket och en väldigt trevlig granne på våningen ovanför gör du nog mer klokt att ta saken i egna händer. Ta steget mot ett bättre kärleksliv – vi ger dig 5 kärlekstips att börja med.

  1. Fokusera din energi

Om du vill förbättra ditt kärleksliv måste du först se till att städa ut gammalt bagage. Du behöver lite utrymme där den där speciella personen skulle kunna flytta in. Och nej, inte en plats i din lägenhet! Snarare metafysisk plats i form av tid, kärlek och energi. Så om du för tillfället slösar din värdefulla energi på meningslösa flörtar eller kortvariga flingar, sluta med det. Du kommer bara längre ifrån att hitta en seriös och långvarig relation. Att kasta bort din energi på det personer du vet inte kommer passa i längden är att påminna dig själv om att du längtar efter någon, samtidigt som du nekar dig själv chansen att vara fri och möta med den du egentligen borde vara med.

LÄS ÄVEN: FÖRDELARNA MED DEJTINGAJTER

  1. Gör saker på egen hand

Personer som går ensamma på bio, utställningar och restaurang måste vara väldigt ensamma och svåra att ha att göra med… Eller? Vi vet att det är precis tvärtom! Även om det kan låta bakvänt så är det de som gör vad de tycker om helt oberoende av sällskap som är mest trygga och bekväma i sig själva, och det är den gyllene biljetten till att lyckas med sina relationer. Så om du verkligen vill förbättra ditt kärleksliv, ta ett djupt andetag och gör likadant. Att njuta av dina favoritnöjen på egen hand kommer inte bara öka ditt självförtroende, du kommer också märka att andra ser dig som mer lättillgänglig än när du är omringad av vänner.

  1. Våga säga ja!

Har du någonsin hört någon säga att inget förändras om du fortsätter göra på samma sätt? Kanske låter det nästan lite enkelt, men ändå är det helt rätt. Du måste ändra på dina vanor och gamla inrutade rutiner om du vill komma i kontakt med nya människor. Pröva att tacka ja till inbjudningar och sociala erbjudanden du i vanliga fall hade tvekat inför så ska du se att du helt automatiskt kommer göra massor av nya spännande bekantskaper. Och med nya bekantskaper kommer nya möjligheter till att möta någon som får ditt hjärta att klappa lite extra. En annan populär metod är att använda online dating – du kan enkelt träffa andra härliga singlar när och hur du vill.

  1. Älta inte det förflutna

Okej, du blev dumpad av de senaste tre personerna du dejtade. Eller någon var otrogen mot dig. Eller så fungerade det inte, trots att du försökte precis allt. Oavsett var som har hänt i dina tidigare relationer så är det dags att starta om. Undvik att gå på en första dejt med en negativ inställning till och med tankar i huvudet om att varje nytt förhållande antagligen kommer sluta som de tidigare. Istället för att se på nya människor med alla dina gamla relationer i bakhuvudet, försök behålla en positiv attityd och ha ett öppet hjärta – det har gått som det gått tidigare för att du inte träffat rätt, men med en person som passar dig kommer det bli annorlunda. Och han eller hon står kanske precis runt hörnet!

  1. Sluta skjuta upp förändringen

Glöm nyårslöften och tänket att ”det passar nog bättre att börja med det där om en vecka”. Det perfekta tillfället kommer aldrig komma av sig självt, så gör slag i saken på en gång. Lägg datingen åt sidan en stund och fråga dig själv vad du egentligen hade tyckt om att förändra med ditt liv. Vill du sluta röka, lära dig ett nytt språk, eller kanske göra en spännande resa? Att förnya sig, utvecklas och våga förändras gör dig till en intressant, positiv och attraktiv person, och dessutom är det roligt. Så vad väntar du på?

Om du har frågor eller egna kärlekstips, skriv en kommenter eller mejla oss på [email protected] och berätta.

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz