Nytt år, ny kärlek? Så håller du dina nyårslöften

Ny kärlek - ett av dina nyårslöften? ELITSINGLAR tipsar.

Har du avgett några nyårslöften inför det nya året? Kanske har du till exempelvis planerat att faktiskt börja använda det där gymkortet, äntligen sluta röka eller fokusera mer på ditt kärleksliv eller karriär?

Oavsett vad du har i åtanke inför det kommande året så skadar det aldrig att ha en plan, men att hålla nyårslöften är som de flesta nog redan vet lättare sagt än gjort. Faktum är att endast 8 %1 av avlagda nyårlöften har hållits framgångsrikt när året har gått. Därför kan det vara bra med några tips och trick för att bygga upp en långvarig framgångsplan som omsätter dina önskningar till verklighet. Vi listar även singlars topp 10 nyårslöften och förklarar hur majoriteten av dessa löften hänger samman och i effekt hjälper varandra!

Från tanke till verklighet

Regel nummer ett när det kommer till nyårslöften är: tänk realistiskt. Det är bättre att fokusera på att ändra på en sak i taget än att försöka ändra flera saker på samma gång. Sätt dig ner med penna och papper och skriv ner en lista på vad du verkligen vill ändra på, varför och hur. Överväldiga inte dig själv med löften, ett löfte i taget som får din fulla fokus är mycket enklare att förverkliga än ett flertal löften som lätt kan bli överväldigande. Tänk efter, vad vill du prioritera och fokusera på just detta år?

Nytt år, ny kärlek? Ha realistiska förväntningar

Om man är singel vid årsskiftet är ett klassiskt löfte att finna en partner under det kommande året, en ny kärlek kan göra under för välmåendet men ställ dig själv frågan om du verkligen är redo för ett förhållande. Svara ärligt om detta är fallet eller är detta en tid att fokusera på dig själv? Om du är säker på att det du vill ha och är redo för ett förhållande, dedikera dig åt det helhjärtat! Starta till exempelvis med nätdejting och hitta kärleken online, var öppen och se till att du hamnar i sociala situationer med möjligheter till att träffa nya människor. Sätt upp delmål och belöna dig själv när dessa är uppnådda, kom ihåg det är inte målet utan resan som kan vara givande. Samma sak gäller när det kommer till online dating ta din tid när du dejtar – du måste inte gå på en dejt varje helg, prioritera istället kvalitet framför kvantitet.

Var modig!

Precis som när man träffar någon offline kan det ta tid och lite tur för att träffa någon verkligt kompatibel med just dig för dating och kärlek. Var modig och prata med/kontakta nya människor så ofta du kan, även de som inte är din vanliga typ! Var aktiv och öppen i ditt sökande, du har inget att förlora på detta – inget står mellan dig och ny kärlek förutom dig själv. Detta kommer i sin tur hjälpa till att höja din självkänsla, som du sedan i sin tur kan använda som motivation och för att se vad för resultat ditt nya, mer öppna, beteende, redan gett. I vår grafik här bredvid kan du se att praktiskt taget alla punkter skapar en positiv cirkel med saker som aktivt förbättrar din självkänsla och ger dig utmärkta tillfällen att träffa massor nya, spännande människor! Även om de flesta löftena inte är kärleksbaserade så leder de flesta indirekt till situationer, både fysiska och mentala, som öppnar upp för mer kärlek i ditt liv.

Nyårslöften – så håller du uppe motivationen

Självdisciplin och motivation är det kanske allra svåraste när det kommer till att förverkliga och hålla nyårslöften. Få gånger i livet känns en nystart lika lockande som vid ett årsskifte, utnyttja denna gnista för att motivera dig att utnyttja din fulla potential! Kom ihåg; testa nya saker, våga mer och var snäll mot dig själv. Klyschan kärleken kommer när man minst anar det har absolut en korn av sanning, men det är dina aktiva val som kommer ge resultat – kom ihåg, inget ändras om inget ändras.

I de här städerna kan du finna kärlek till nyår

Enligt en undersökning gjort av ELITSINGLAR så är nyår den värsta dagen på hela året att vara singel på. Men det kan även sporra och ge energi till en nystart för ett bättre kärleksliv för kommande år. Vi har tagit reda på var i Europa singlar är som mest öppna att möta någon på nyår.

Kärleken på nyår - ELITSINGLAR

Sources:

1 http://www.statisticbrain.com/new-years-resolution-statistics/

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz