Här söker akademiker efter partners!

Här söker akadamiker partners

BERLIN. I en undersökning med 762 singlar som söker en partner online, visar det sig att förtroendet att hitta den rätte genom internetdating är högst hos akademiker. I jämförelse med icke-akademiker är akademiker även mer optimistiska när det kommer till att träffa någon på jobbet och genom vänskapskretsen. Barer och klubbar verkar dock inte vara en särskilt populär miljö för framgångsrikt flörtande, speciellt inte för akademiker (24% gentemot 34% ♂ icke-akademiker).

Undersökningen visade att bara en av fem av de tillfrågade singlarna tror sig kunna finna sin perfekta match mellan barglasen.

Lika barn leka bäst?

Desto mer hopp sätter akademikerna till att hitta kärlek på jobbet, trogna till mottot ”lika barn leka bäst”. Varannan singel kan tänka sig en stund på tu man hand med en medarbetare. Särkilt lovande verkar speciellt akademikers rekommendationer av potentiella dejter från vänskapskretsen vara (65% gentemot 56% icke-akademiker). Det enda alternativet som är populärare än att träffa någon via hobbyn och fritidsintressen (70%) är online dating (72%). Akademiker anser att det vara mer tidseffektivt att finna en partner online än genom andra metoder (44% gentemot 30% icke-akademiker). Det ser alltså ut som att ragga på krogen har gått ur tiden och istället ersatts av gemensamma intressen och att lära känna någon online ifrån tryggheten av sitt eget hem för en seriös relation
Icke-Akademiker Akademiker
Online dejting 82% 72%
Fritid/Hobbies 68% 70%
Genom vänner 53% 61%
Arbete 38% 52%
Klubb/bar 29% 21%
Stickprov: 762 Deltagare; Genomsnittsålder 43 år; 56% Män; 36% Akademiker.

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz