Sex blir bara bättre med åldern – om man ska tro seniorerna

Seniordejting - ELITSINGLAR undersöker

Sanningen om seniorers sexliv samt seniordejting avslöjas i vår senaste undersökning, och vad vi fann kommer förvåna dig! Läs mer.

Seniorer har fortfarande sex – och mycket!

Undersökningen fann även att 93 % av seniorerna fann sex vara ”viktigt” medan 37 % ansåg det som ”mycket viktigt”. 37 % sade sig även inte kunna stanna i ett sexlöst förhållande, och inte undra på det när hela 84 % av de svarande över 70 år ansåg att sex bara blir bättre med åldern.

Ingen vila på äldre dagar – seniorer vill ha mer sex än 20-åringar

Undersökningen visade även att seniorer har ett större begär för sex än singlarna i målgruppen 18-30. Även celibatet ansågs som mindre acceptabelt hos äldre singlar än det gjorde hos de yngre; bara 7 % av seniorerna sade sig vara ”nöjda med ett förhållande utan sex”, jämfört med 14 % av dem från 18-30. De äldre visade sig även vara mer accepterande av tillfälligt sex; 79 % sa att de inte behövde ha ett stadigt förhållande för att ha sex med någon, något som 69 % av de yngre singlarna höll med om.

LÄS ÄVEN: MOGEN DATING PÅ NÄTET – SUCCÉ FÖR SENIORDEJTING ONLINE!

Seniordejting – tron på kärleken lever kvar

Goda nyheter; romantiken lever fortfarande hos den äldre generationen! Trots, eller kanske tack vare, all sin livserfarenhet så har seniorer inte tappat sin tro på kärleken. Hela 96 % tror att man kan bli kär igen efter ett avslutat förhållande oavsett ålder och 87 % tror att kärleken väntar runt hörnet! 60 % av seniorer tror på kärlek vid första ögonkastet och för fysisk attraktion är det ansiktet, bröstkorgen och rumpan som anses vara de mest attraktiva hos äldre personer.

Seniordejting – kvinnor mer aktiva än män

När det kom till en jämförelse mellan könen så visade det sig att det är kvinnorna är mest positivt inställda till sex; 93 % av kvinnorna ansåg att kvaliteten på sex ökar med åldern samt erfarenhet, jämfört med 76 % av männen. Kvinnor är även de mest ambitiösa dejtarna, bara 4 % sade sig inte ha tillräckligt med energi och rörlighet för att ge sig ut på dejtingscenen jämfört med 23 % av männen.

Psykolog säger; ”det finns ingen åldergräns för erotik”

ELITSINGLARS partner-psykolog Salama Marine säger: ”Folk tenderar att känna sig obekväma vid tanken på seniorers sexualitet, då den inte har något med reproduktion att göra; sex för äldre handlar enbart om kärlek och sexuell tillfredsställelse. Men i dagens samhälle, som är väldigt fixerat på ungdom, så tenderar vi att glömma bort att erotik och åtrå inte har någon åldersgräns. Vi måste inse att dagens seniorer var kraften bakom den sexuella frigörelsen och att de njuter av sex precis lika mycket – eller mer! – som den yngre befolkningen.”

Så frukta inte ett tristare sexliv i samband med de grå hårens ankomst – betrakta istället ditt sexliv som ett fint vin som bara blir bättre med åren!

3 tips för att hålla liv i förhållandet:

  1. Kommunicera

Nyckeln till ett hälsosamt och lyckligt förhållande är att kommunicera öppet och ofta med varandra – oavsett ålder.

  1. Tala öppet om fantasier

Låt din partner veta vad du gillar och hur – ingen kan läsa tankar! Ert sexliv kan bara förbättras genom ärlighet.

  1. Gör tid för varandra

När man är pensionerad har man plötsligt all tid i världen – eller? Se till att fortfarande anordna dejtkvällar med varandra och se till att ni gör speciella saker tillsammans!

50+ och dejtsugen? Läs mer här!

Seniordejting ELITSINGLAR

Har du frågor eller kommentarer om ? Lämna din kommentar nedan eller mejla oss på: [email protected]

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz