8 steg till att få tillbaka ditt dejting självförtroende

8 tips för att få tillbaka ditt dejting självförtroende

En av de svåraste sakerna med dejting är att ditt självförtroende lätt kan få sig en törn om du tillåter det. Att få avslag som får dig att må sämre angående kan tyvärr ibland vara en oundviklig del av hela dejtingkarusellen. Paradoxalt nog så är det människorna med ett mycket gott självförtroende som oftast anses som de mest attraktiva och sexiga singlarna. Så med detta i åtanke delar ELITSINGLAR med sig av 9 tips som kommer hjälpa dig att få tillbaka ditt självförtroende när det kommer till dejting.

ESE reg banner

1. Glöm de dåliga erfarenheterna

Denna punkt kanske låter lättare sagd än gjort, men det viktiga är att blicka framåt och inte fastna i gamla hjulspår. Har du haft haft dåliga erfarenheter när det kommer till dejting och online dating? Låt oss vara ärliga; du är inte ensam, praktiskt taget alla har haft det. Du har två val: du kan antingen låta dessa dåliga erfarenheter fortsätta definiera din resa eller så kan du släppa dem, lägga dem bakom dig och gå vidare med ny kraft och en positiv inställning (läs vidare för att ta reda på exakt hur du kan göra detta).

2. Omvandla din inre kritiker till din egen hejaklack

När du befinner dig i processen att skaka ifrån dig dåliga erfarenheter är det viktigt att du inte lyssnar på din inre kritiker. Denna elaka röst säger ofta saker som:

Varje dejt jag har gått på har gått dåligt, varför ens bry sig? Jag är värdelös på första dejter. Varför skulle någon välja just mig?”

Som du kanske förstått vid detta laget så är din inre röst inte vidare trevlig eller hjälpsam. Denna röst kan sakta men säkert ta över och ändra din självbild och till och med livsinställning om du inte är försiktig. Så, du måste ta kontroll över situationen och det fort. För att kunna göra detta så måste du först aktivt lyssna och sedan stoppa dessa tankar. Skriv ned vad du hör – det kan hända att du får en mindre chock att se detta nedskrivet men det är ett viktigt steg i att identifiera vad som hindrar dig. Efter detta byter du ut din inre kritik mot bekräftelse och arbetar aktivt för att ändra negativa tankebanor till positiva, detta är en övning som kommer att löna sig. Till exempel så kan du ersätta dina negativa tankegångar som ovan med:

Varje dag är ett nytt äventyr som innebär nya möjligheter. En dag kommer jag träffa någon fantastisk som kommer tycka jag är lika härlig. Jag kommer ha bra första dejter som kommer gå briljant.”

Det är nästan oväsentligt om du verkligen tror på dessa ord till en början, själva handlingen i sig är nog för att börja dränka den där inre pessimisten och du kommer (precis som du trodde på de negativa tankarna) börja tro på de nya, positiva tankarna. Med lite tid och övning kommer det bara att gå lättare och lättare, men du måste medvetet göra en ansträngning till förändring för resultat. Detta fungerar verkligen, och om du tvivlar så föreslår vi att det bästa du kan göra är att testa.

LÄS ÄVEN: DEJTINGSIDOR – HUR VÄLJER MAN?

3. Påminn dig själv om hur bra du är

Ibland behöver vi ta oss tiden att påminna oss själva om hur briljanta/roliga/härliga vi är. Spendera tio minuter med att skriva ned alla saker som gör dig unik och som gör dig till dig. Fokusera på sakerna som gör dig stolt och glad, sakerna som du vill hylla. Notera även i vilka områden av ditt liv som du kämpar med. Om du känt dig deppig eller ur form, ta ett aktivt beslut om hur du kan förbättra din situation. Gräv inte ner dig själv i tankar utan gå till handling. Aktivera det där gymkortet, köp en juicepress eller starta med långpromenader – finn det som funkar för dig och din livsstil, men gör det nu. Du förtjänar att må ditt bästa.

4. Stig ut ur din komfortzon

Det snabbaste och effektivaste sättet att bygga upp ditt självförtroende på är att ta ett steg ifrån komfortzonen du befinner dig i. Visst, livet är skönt och enkelt när man aldrig utmanar sig själv men du missar den där fantastiska kicken man får när man väl vågar. Den känslan som är så underbar! Att våga dig bort från det där bekvämliga kommer antagligen skrämma dig rätt rejält till en början… men känslan du kommer få när du väl gjort det är obetalbar – och beroendeframkallande. Försök att testa något nytt varje dag och om det känns för mycket testa en gång i veckan. Det kan vara allt från att laga en ny maträtt till att flirta med en främling. Detta kommer att ge ditt självförtroende en rejäl boost och göra ditt liv mer intressant.

5. Tro på dig själv till 100 %

Ett annat bra sätt att bygga upp ditt självförtroende på är att backa dig själv till 100 %. Detta innebär att för varje beslut du tar så vet du med dig att du gör det rätta. Sök inte efter bekräftelse hos andra, det räcker med att du vet att du gör det som känns rätt för dig. Ditt självförtroende kommer att lysa igenom när du väl insett att du kan lita på dig själv och att du inte behöver bry dig om vad andra tycker och tänker om dig. Nästa gång du upplever ett avslag av något slag kommer du inte utgå från att det var ditt fel – du kommer helt enkelt veta att ni två inte passade för varandra just då och att det är OK. Du kommer vara rätt för den rätta, och det krävs bara en i slutändan.

”Sök inte bekräftelse hos andra, det räcker med att du vet att du gör det som är rätt för dig.”

6. Fake it til you make it

Ett tips som kanske låter konstigt, men som verkligen funkar – fråga vilken framgångsrik människa som helst! Du behöver inte vara i ditt livs form eller på toppenhumör för att gå på en dejt, du behöver bara ge illusionen av att du är det. Din dejt kommer att plocka upp detta – din dejt kommer att se de signaler du skickar ut så du kan lika gärna skicka ut bra signaler och den bästa versionen av dig – oavsett om de känns äkta just då eller inte. Återigen, hemligheten är att om du gör detta ofta nog så blir det till verklighet.

7. Kommer du ihåg när du var fantastisk?

Ett bra trick för att höja självförtroendet på direkten är att tänka på den gången du verkligen var fantastisk. Kom ihåg känslan du hade, hur du agerade och vad du gjorde och håll fast vid den tanken och ge dig ut i världen med en ny attityd.

8. Öva

Övning ger färdighet. Det enda sättet att höja sitt självförtroende när det kommer till dejting är att – gå på fler dejter. Fortsätt att ge dig in i spelet. Slappna av, ha kul, var dig själv – och inse hur ditt självförtroende växer för varje gång.

För mer info mejla oss på [email protected]

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz