Lisa Davidsson Weiertz, 19.06.2015

Sök kärlek som du söker jobb!

Om du bara söker ett jobb är chansen till framgång inte särskilt stor, så du hjälper dig själv på traven genom att söka efter så många jobb som möjligt

ELITSINGLAR listar hur dating på en dejtingsajt och jobbsök praktiskt taget är samma sak (fast med väldigt olika slutresultat såklart…)

  1. Kan kännas som motgång efter motgång

En av de värsta sakerna med att söka jobb är alla potentiella avslag involverade i processen. ”Tack, men nej tack” är en fras som de flesta av oss fruktar i alla situationer. Precis som med jobbsök så kan man när man dating på nätet ha tur på det första likaväl som den femtionde försöket! Det viktiga är att inte ge upp hoppet och inse att man lär sig något för varje motgång. Precis som en dejt så är en jobbintervju ett tillfälle som är till för dig att avgöra om du skulle trivas på denna plats/med denna person – du är lika mycket i maktposition som den du dejtar/den som intervjuar dig.

LÄS ÄVEN: DEJTINGSAJTER - NÅGOT FÖR DIG?

  1. En dejtingsajt kräver tid och tålamod

Det finns ingen som kan svara på hur lång tid det kommer ta att hitta ett nytt jobb, eller en ny partner för den delen. Det får helt enkelt ta den tid det tar, du kommer få den partner/det jobbet som du är menad för så länge som du fortsätter att leta.

"Det finns ingen som kan svara på hur lång tid det kommer ta att hitta ett nytt jobb, eller en ny partner för den delen."

  1. Internet erbjuder nya möjligheter

Precis som internet har underlättat jobbsökande världen över har underlättat jakten på kärlek för singlar jorden runt. Utnyttja det massiva utbudet av singlar som är redo för ett förhållande du med genom en dejtingsajt!

ELITSINGLAR regbanner

  1. Alla slags förhållanden är större än en person

Oavsett om du har ett toppjobb eller är arbetslös så handlar det i slutändan inte om hur fantastisk du är som person eller i din karriär utan vilket slag förhållande/jobb som passar för just dig. Föreställ dig till exempel att du inte äter kött av principskäl, så spelar det inte så stor roll att en slaktare råkar vara jätterolig och vacker – ni skulle antagligen inte vara en bra match ändå. Precis som någon som hatar att prata inför folk inte skulle passa på ett bra företag där de hela tiden måste hållas muntliga presentationer.

  1. Kontakter, kontakter, kontakter

Att rätt kontakter kan hjälpa en att finna ett nytt jobb är ingen hemlighet, och exakt samma sak gäller för en dejtingsajt. Alla tycker dock inte om tanken att sättas upp på en blind date. Det kan kännas skönt att själv ta kontrollen över sitt kärleksliv och låta matchmaking hjälpa en finna rätt partner.

Som sagt så finns det många paralleller att dra mellan en dejtingsajt och jobbsök; båda kräver tid, disciplin och tålamod. Men när man äntligen är färdig och har hittat rätt så var det värt varenda sekund av kämpande och letande!

 

You voted 5. Total votes: 532
Vad tycker du om denna artikel?
Bedömning för "Att dejta på dejtingsajt vs. jobbsök ". Genomsnitt: 3.45 av 5 baserat på 532 röster.
Kommentarer
mehr Kommentare