Jag är:
Vänligen ange ditt kön.
Ange en giltig emailadress.
Ange ett giltigt lösenord.
« Gå tillbaka till föregående sida
Gå på date via ELITSINGLAR
%
54% kvinnor 46% män

Lika många män som kvinnor är medlemmar på ELITSINGLAR

10 000+
Nya medlemmar

Tusentals nya singlar upptäcker ELITSINGLAR varje vecka

68%
Akademiker

Majoriteten av våra Premiummedlemmar har universitetsutbildning

Så övervinner du nervositeten inför en första date

Dejt via ELITSINGLAR

Gör tanken att gå på en date dig nervös? Vi tipsar om hur du undviker tunghäfta och får till en riktigt härligt första dejt genom att förbereda dig mentalt på rätt sätt.

Ska du gå på en första date? Spännande och härligt men för de flesta av oss också en mer eller mindre nervös upplevelse. Fjärilsfladder i magen och höga förväntningar är naturligt när du ska träffa någon för allra första gången.

Många är dock rädda för att nervositeten ska ställa till det med tunghäfta och fumlighet. Som tur är finns det en rad beprövade knep att ta till för att känna sig säkrare, mer avslappnad och ha roligt på en första dejt!

Förbered dig mentalt för din date

Innan en dejt kan det vara svårt att samla sig när tankarna börjar fladdra åt alla håll och pulsen går upp. Ett effektivt sätt att övervinna rädsla är att ta hjälp av de tekniker som idrottsmän tillämpar för förbereda sig innan en tävling och affärskvinnor använder sig av inför ett avgörande businessmöte. Pröva att visualisera olika situationer som kan komma att uppstå under din dejt. Förbered olika samtalsämnen och möjliga scenarion. När vi känner att vi har kontroll så slappnar vi av, föreställ dig att du parerar de situationer som brukar göra dig nervös med bravur. Tänk också tillbaka på en lyckad date eller ett möte och återupplev den situationen för ditt inre. Låt tidigare lyckade erfarenheter stärka dig och ta med dig dem till ditt möte.

LÄS ÄVENLÄR DIG FLIRTA!

Tänk på att du inte är ensam

Undersökningar brukar tala sitt tydliga språk. Den som är nervös inför en första dejt är definitivt inte ensam! Det är lätt att bli helt uppslukad av sin egen nervositet, men tänk på att ni faktiskt är två. Ångrar du att du drog det där löjliga skämtet eller inledde med en nervöst fumlig fras om hur dåligt vädret varit den senaste tiden? Glöm inte bort att din date med stor säkerhet också är nervös! Kanske var han eller hon alltför upptagen med att tänka på sin eget alltför höga skratt eller med att justera en felsittande tröja för att ens lägga märke till ditt snedsteg… Psykologen och författaren Shannon Kowalkolwski påminner om att en av nyckelfaktorerna till en lyckad date går via vår emotionella intelligens. Det gäller att lyssna av sina egna känslor och hantera dem men samtidigt inte glömma att vara lyhörd för sin dejts känslor.

Ta hjälp och maximera chanserna vid dejtande

För den som är nervös eller blyg inför nya möten är nätdejting ett bra sätt att träffas på. Vi på ELITSINGLAR har lång erfarenhet av skräddarsydd matchmaking. Här träffar du andra som söker efter långvariga relationer. Tack vare vårt grundläggande personlighetstest och jämförande av data så presenteras du för singlar som med personligheter och intressen som ligger i linje med- och kompletterar dina personliga egenskaper. Forskare vid University of Chicago har genomfört en studie som visar att de par som träffats via internet har lyckligare äktenskap än andra par samt att separationer och skilsmässor är mindre vanliga inom den här gruppen, mycket tack vare en lyckad matchning!

Sources:

http://www.huffingtonpost.com/shannon-kellogg-psy-d/5-ways-to-overcome-dating-anxiety_b_5833264.htm

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion