Jag är:
Vänligen ange ditt kön.
Ange en giltig emailadress.
Ange ett giltigt lösenord.
« Gå tillbaka till föregående sida
Singel dejting med ELITSINGLAR
%
54% kvinnor 46% män

Lika många män som kvinnor är medlemmar på ELITSINGLAR

10 000+
Nya medlemmar

Tusentals nya singlar upptäcker ELITSINGLAR varje vecka

68%
Akademiker

Majoriteten av våra Premiummedlemmar har universitetsutbildning

Singel dejting – dejtfrågor som för er närmare varandra

Singel dejting med ELITSINGLAR

En första dejt med någon, kanske speciellt någon du lärt känna på nätet – kan kännas nervös. Men det finns sätt att lugna nerverna på; till exempel, genom att känna sig förberedd. Se till att ställa de rätta frågorna och se din dejt i ett nytt ljus.

För att maximera chansen till en lyckad dejt så har vi sammanställt 9 frågor som vi tror kan hjälpa lära känna människan mittemot dig bättre och samtidigt undvika de värsta klichéerna. Dessa frågor är inga dealbreakers men de kommer åtminstone hjälpa dig få en klarare bild och upptäcka oväntade sidor hos din dejt vid singel dejting utan att för den delen göra dejten till ett förhör. Det bästa dejttipset vi har är dock att lita på sin insinkt och att vara naturlig. Dock kan det vara bra att ha ett par frågor i bakfickan om konversationen inte flödar…!

LÄS ÄVEN – SÅ SER DU TILL ATT FÖRSTA DEJTEN BLIR EN SUCCÉ!

ELITSINGLARS 9 bästa frågor vid singel dejting

1. Vilket har varit det bästa stället du bott på?

Om du är nyfiken på din dejts liv men inte vill förhöra hen så är denna fråga en utmärkt inkörsport för att effektivt få reda på mer om personen i fråga. Att fråga om var din dejt har bott är ett bra sätt att ta reda på om den har bott utomlands, flyttat omkring mycket eller helt enkelt varit stadgad. Med denna fråga kan det hända att du får en härlig historia på köpet!

2. Vad älskar du mest med ditt jobb?

Chansen är stor att du redan vet vad din dejt jobbar med innan ni träffas. Men att prata om varandras yrken är en naturlig samtalspunkt, speciellt i början när man fortfarande lär känna varandra. För att göra jobbsnacket lite mer varierande testa att fråga din dejt vad den älskar allra mest med sitt jobb. Detta kommer ge dig ett intressantare svar och tillåter din dejt att öppna upp mer och leder förhoppningsvis vidare konversationen utöver den vanliga att-göra listan under jobbdagen.

3. Vilket var det läskigaste ögonblicket i ditt liv?

Det finns få konversationsämnen som är så intima som de där man var mest sårbar, till exempel när man var riktigt rädd. Att dela med sig av berättelser man vanligtvis inte pratar om och öppna upp sig är bra sätt att förstå varandras karaktärer på och skapa ett band mellan er.

4. Vad vill du ha åstadkommit innan du dör?

Om du föredrar att undvika att prata om det förflutna och de ex som det innebär kan det vara en god idé att vända blicken framåt istället. Fråga din dejt om vad de vill uppnå med resten av deras liv. Inte nog med att denna fråga kommer visa din dejts genuina passioner och intressen i livet

5. Vad får dig att skratta?

Att hitta en partner som får en att skratta – och som skrattar åt ens egna skämt – är på många singlars prioritetslista när de söker kärleken vid singel dejting. Att helt enkelt fråga sin dejt rakt ut vad för slags humor de har och föredrar kan vara ett bra sätt att snabbt få reda på mer om deras karaktär och kan pigga upp stämningen om du känner att tonen i er konversation har varit väldigt seriös upp till denna punkt. Vem vet, kanske visar det sig att ni har samma favoritfilm eller båda gärna vill se den där nya komedin som kommer ut snart – alltså ett utmärkt tillfälle att föreslå en nästa dejt…!

6. Tycker du om att vara uthomhus?

En annan fråga som kan vara en god idé att ställa för att – subtilt – efterforska hur väl din dejts livsstil och fritid är kompatibel med din är att fråga om hen tycker om att spendera tid utomhus eller inte. Att spendera kvalitetstid tillsammans som ett par är underbart – så länge ni är överens om vad kvalitetstid faktiskt innebär för just er två! Därför kan det finnas en poäng med att tidigt ta reda på om deras ideala söndag består av mys framför en bra film eller en lång skogspromenad.

7. Katter eller hundar?

Du: föredrar att sova med din katt nattligen. Hen: har en kattallergi och älskar uteslutande hundar. Det är tydligt att det kan bli knixigt i det långa loppet att förena dessa tu, och kanske är det lika bra att få reda på det så fort som möjligt. Om det visar sig att ni båda är tokiga i hundar till exempel är det inte bara något som kan föra er närmare men är även en utmärkt idé för aktivitet för andra dejten – en långpromenad med era husdjur!

8. Berätta om ditt allra lyckligaste minne

Ytterligare en fråga som kommer öka intimiteten mellan er. Frågor av denna typ förhöjer inte bara stämningen vid singeldejting men de avslöjar även intressanta detaljer. Kom ihåg att visa intresse och att verkligen lyssna på vad din dejt har att säga och ställ följdfrågor! Ingen vill gå på den dejt och lyssna på en lång monolog – kom ihåg; för att vara intressant bör man vara intresserad.

9. Vilka är dina favorit restauranger?

Det kanske inte är den mest brinnande frågan, men att kunna njuta av att äta ute tillsammans och laga mat tillsammans är ofta en stor del av ett förhållande. Att ta reda på vilken slags mat någon föredrar är ett enkelt men effektivt sätt att lära känna någon på. En annan fördel är att om den första dejten blir en succé så vet du var ni kan gå nästa gång…!

Singel dejting med ELITSINGLAR reg banner

Har du några singel dejting tips du vill dela med dig av? Kommentera nedan!

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz