Vänligen markera ditt val
  • Jag är:
Minst 6 tecken varav 1 siffra
54% kvinnor 46% män
%
54% kvinnor 46% män
Lika många män som kvinnor är medlemmar på ELITSINGLAR
Nya medlemmar
10 000+
Nya medlemmar
Tusentals nya singlar upptäcker ELITSINGLAR varje vecka
Akademiker
68%
Akademiker
Majoriteten av våra Premiummedlemmar har universitetsutbildning

Finn singelkvinnor med ELITSINGLAR

Kvällstidningar brukar älska att lista nya trender i datingvärlden. Till exempel leder den rådande hälsotrenden till rubriker som ”Nu träffas vi på gymmet!”. Men undersökningar brukar visa på att de vanligaste platserna att träffa en partner på inte ändras så mycket över tid, med ett undantag. Här kan du läsa mer om vad statistiken berättar om svenska singelkvinnor och hur de dejtar.
Hitta singelkvinnor via ELITSINGLAR

Singelkvinnor i Sverige, vad säger statistiken?

Sverige toppar statistiken i Europa som ett av de land med flest ensamhushåll. Enligt Statistiska Centralbyråns undersökning från 2014 var 52 % av de ensamboende kvinnor. Serier som Sex and the City gjorde den fria och lyckliga singelkvinnan till ett välkänt begrepp. En del hävdar att den lyckliga singelkvinnan är en myt. Att mäta svenska singelkvinnors grad av lycka är naturligtvis svårt. Faktum är att forskning visar att gifta par lever längre och lyckligare liv. En glad nyhet för alla kvinnor som är singlar är att forskare vid University College of London drar slutsatsen att ogifta singelkvinnor klarar sig bättre än män i samma livssituation. Kvinnors fysiska hälsa är inte bunden till giftermål på samma sätt som männens.

LÄS ÄVEN - SÅ TRÄFFAR DU KÄRLEKEN PÅ NÄTET

Singelkvinna – de vanligaste sätten att träffa en partner

I undersökningar av var svenskarna träffat sin partner brukar vänner vara ett vanligt svar. Även arbetsplatsen brukar ligga högt upp. Enligt forskningen attraheras vi av människor med liknande bakgrund, utbildning och värderingar. Det ligger helt enkelt närmare till hands att bilda par med människor som rör sig i samma sociala sammanhang. De senaste åren har nätet blivit det allra vanligaste sättet att träffas på. Redan 2010 började var fjärde relation på nätet. I takt med att internet kommit att bli en integrerad del av vår vardag är det knappast förvånande att de siffrorna kommit att stiga allt mer.

Att träffas via nätet

Vi på ELITSINGLAR är övertygade om att lyckad nätdejting stavas vetenskapligt baserad matchmaking. Hos oss får alla medlemmar fylla i ett utförligt formulär. Vi analyserar dina unika personlighets- och karaktärsdrag med intressen och matchar dem med singlar inom en av dig vald geografisk radie. ELITSINGLAR fokuserar på att hjälpa dig som letar efter ett seriöst förhållande. Över 70% av våra medlemmar har en akademisk bakgrund och fördelningen av kvinnliga och manliga medlemmar är jämn. Låt oss hjälpa dig att hitta rätt i dejtingdjungeln!

Tips:

Dejta en singelkvinna - ELITSINGLAR
Övervinn ensamheten

Visste du att var sjunde svensk känner sig ensam? Som tur är finns det strategier och hjälp att komma över den typ av ensamhet som känns betungande. Läs mer om hur man tar sig ut ur ensamheten här.

 

Träffa singelkvinnor säkert med ELITSINGLAR
Säker dating

Hos ELITSINGLAR sätter vi våra medlemmars säkerhet främst. Med ett avancerat bedrägerifilter, ID-verifiering, SSL-kryptering, och kontinuerlig manuell kontroll så ser vårt team till att du kan känna dig trygg. Det ger dig mer tid över till att fokusera på att dejta.

 

Träffa singelkvinnor - ELITSINGLAR
Träffa din själsfrände online

Majoriteten av ELITSINGLARS medlemmar är akademiker i åldrarna mellan 30 och 70 år. Vi skapades med tanken att hjälpa likasinnade att finna långvariga förhållanden. Här kan du som finner dig mitt i karriären hitta en kompatibel partner.