Arkiv X: 40 % av kvinnor tror att deras ex fortfarande är kära i dem!

Den senaste undersökningen från ELITSINGLAR har avslöjat några intressanta sanningar om kvinnors förhållanden till sina ex.

Det mest chockerande resultatet var att 40 % av kvinnor tror att deras ex fortfarande är kära i dem! Av de 800 som medverkade så fann vi även i resultaten att:

• 33 % av kvinnor tror att deras nya partner fortfarande är kär i sitt ex
• 30 % av kvinnor jämför sitt sexliv med sin nya partner med det som de hade med ett ex
• 21 % av kvinnor använder Facebook för att kolla sina ex

Svartsjukan slår till

Ett ex som fortfarande är med i bilden kan avskräcka nya partners samt ett lovande nytt förhållande. Vår undersökning avslöjar att en tredjedel av kvinnor tror att deras nya partner fortfarande är kära i ett ex! Många kvinnor känner sig hotade av deras partners förflutna med någon annan, 21 % erkände att de skulle känna sig svartsjuka om deras partner fortfarande hade kontakt med ett ex.
Det visade sig att kvinnor har en anledning till att känna sig misstänksamma, då 21 % av män erkände att de fortfarande har romantiska känslor för ett ex.

Kvinnor är mer nostalgiska än män om sex med ex

Det visade sig även att många kvinnor ser tillbaka på sina tidigare förhållanden och tänker på de intima stunderna. 30 % av kvinnor erkände att de jämför sitt nuvarande sexliv med tidigare sexuella upplevelser medan bara 21 % av män gör samma sak.

Sociala medier och ex

Kvinnor är mer troliga att kolla upp sina ex på sociala medier så som Facebook med 21 % som säger sig regelbundet kolla upp deras ex konton, jämfört med 11 % av männen.

Hur kan man komma över ett ex?

Vi frågade ELITSINGLARS psykolog Salama Marine om hennes råd för att komma över ett ex: ”Gå ut, möt vänner! Att gå ut och ha roligt kommer bygga ditt självförtroende och tillåta dig att inse att du är intressant för andra. Du kanske till och med möter någon ny du finner intressant! Om du inte känner dig redo att möta folk offline ännu så kan en datingsida vara ett bra alternativ för att träffa andra singlar online. Detta kan vara ett bra sätt att börja tro på möjligheten att du faktiskt kommer finna kärleken igen.

Att sätta en tidfrist över hur lång tid det tar att komma över ett ex är omöjligt då det är annorlunda för varje person, men genom att ge dig själv verktygen för att möta nya människor så kommer du äntligen möta personen som du verkligen förtjänar.”

Läs mer om hur man kommer över ett ex här.

Källa: 800 medlemmar på vår brittiska systersida Elitesingles.co.uk

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion