”Pretty woman” korad till den bästa dejtfilmen av svenska singlar

ELITSINGLAR har låtit sina medlemmar rösta fram de bästa dejtfilmerna samt tagit reda på svenska singlars relation till film och dejting 2016.

Fel film kan göra dig ensam

Trots att bio har fått sig en törn som dejtaktivitet de senaste åren så skulle 58 % av singlar kunna tänka sig bjuda ut någon till bio som en första dejt. Men se till att dejten delar samma filmsmak först; 11 % någon gång bråkat med en partner angående filmval inför en dejtkväll. Faktum är att hela 35 % anser det viktigt att en potentiell partner delar ens smak när det kommer till film – det motsatta verkar avskräckande!

90-talsfilmer i topp

När de bästa romantiska komedierna skulle utses dominerades topp 5 listan av 90-tal och Hugh Grant – vinnaren blev dock en amerikansk askungesaga med Julia Roberts i huvudrollen;
1. Pretty woman
2. Notting hill
3. Fyra bröllop och en begravning
4. Love actually
5. Chocolat

Genrerna man ska undvika på dejten

Romantiska komedier visade sig även vara den allra bästa genren att se tillsammans på dejten tätt följt av drama. De genrer som singlar helst inte ville se på dejten var skräck och science fiction. 20 % av singlarna ansåg dock att romantiska komedier har givit dem orealistiska förväntningar på förhållanden och kärlek.

Källa: 202 deltagare. 61 % kvinnor. Genomsnittsålder: 51 år.

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion