Så förstör man snabbast en första dejt

En ny undersökning gjord av ELITSINGLAR avslöjar vilka som är de största dealbreakersen enligt 441 svenska singlar.

De fem mest effektiva sätten att förstöra en första dejt på:

  1. Kolla telefonen Att kolla telefonen är det som svenska singlar avskyr mest på dejten. Att ta selfies eller foton på maten ansågs som värre än att vara sen till dejten.
  2. Inte duscha innan. 43 % ansåg kroppslukt vara en dealbreaker men förvånande nog så ansåg enbart 4 % en dålig kyss vara en dealbreaker …!
  3. Vara tystlåten. 71 % av singlar föredrar en dejt som ”pratar för mycket” istället för någon som föredrar att lyssna! Men prata dock inte om sex eller kommande dejter – dessa ämnen ansågs vara de mest opassande.
  4. Ha för mycket smycken eller en t-shirt med tryck på. Singlarna sade sig även avsky solglasögon inomhus och mjukisbyxor när det kom till klädval..!
  5. Lägga till din dejt på Facebook. För 21 % av singlarna var det en dealbreaker att bli tillagd på sociala medier direkt efter den första dejten.

Så vet du att du har begått en dealbreaker

Om din dejt säger att hen har ett tidigt morgonmöte finns det chansen att du begått en dealbreaker, 31 % skulle använda denna ursäkt för en dejt som går dåligt.

ELITSINGLARS psykolog Salama Marina har följande att säga om att lämna en dejt tidigt: ”du behöver absolut inte stanna på en pinsam dejt med en främling i flera timmar mot din vilja. Men det är viktigt att välja dina ord noggrant; du måste visa din dejt att du respekterar dem och ser hen som din like, trots att du inte känner dig romantiskt attraherad till personen. Det finns ingen anledning till att såra någon i onödan eller vara elak; du behöver helt enkelt förklara att du inte kan se er i ett romantiskt sammanhang och att era personligheter helt enkelt inte matchar.”

Läs mer resultat från studien samt vår artikel i ämnet här.

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion