Hälften av singlar anser julen vara den tuffaste tiden

54 % tycker det känns extra tufft att vara singel under julen och det värsta enligt singlar är att man inte har någon att dela högtiden med (58 %). Mikael Persbrandt & Jill Johnsson är de svenska kändisar vi helst vill möta under misteln

Så överlever man julen

Det värsta enligt singlar är att man inte har någon att dela högtiden med (58 %) tätt följt av motiveringen att ännu ett år har kommit till sin ända utan att man hittat någon. För 17 % är frågan om ens civilstatus den mest fruktade från släkten under julen, men 92 % säger att den värsta pressen kommer från dem själva. Hur man överlever bäst som singel under julen är ”genom att omge sig med familjen”, på andra plats kom ”Genom att tänka att den är över på ett par dagar – sen är det nyår och nystart som väntar!”

Kalle Anka och julklappsöppning på kvällen – så föredrar vi julfirandet

När på julafton ska man dela ut julklapparna egentligen? 63 % ansåg kvällen vara det självklara valet, följt av eftermiddagen med 33 %. Sist hamnade morgonen med ynka 4 %. En annan vattendelare gäller om man ska sätta sig vid TV:n klockan tre för att se Kalle Anka eller ej: 69 % svarade att man aldrig blir för gammal för denna show medan resterande 32 % säger sig ”ha tröttnat för längesen.”

Dessa kändisar vill svenska singlar helst kyssa under misteln i jul:

  1. Mikael Persbrandt
  2. Ernst Kirchsteiger
  3. Måns Zelmerlöw
  1. Jill Johnsson
  2. Lena Philipsson
  3. Tilde de Paula

Medelålder: 53 år, 60 % kvinnor. 576 registrerade ELITSINGLAR-medlemmar.

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion