Svenska män mycket mer romantiskt inställda till jul än kvinnor

En ny undersökning från ELITSINGLAR avslöjar att svenska män har en mycket mer romantisk inställning till julen överlag än kvinnor.

  • 50 % av män tycker julhelgen är den värsta högtiden att vara singel på
  • 47 % av män vill helst fira med en romantisk partner, men bara 9 % av kvinnor
  • Kvinnor är dock mer entusiastiska än män över utbyte av julklappar

Svenska män känner sig extra romantiska till jul

Resultaten från vår undersökning visar att svenska män inte vill vara singlar över jul. 50 % av män tycker julhelgen är den värsta högtiden att vara singel på (för kvinnor är det Nyårsafton med 59 %). 47 % av män vill helst fira julen med en romantisk partner, men bara 9 % av kvinnor som föredrar en större grupp med hela tjocka släkten.

LÄS ÄVEN: VÅR DEJTING ADVENTSKALENDER – 24 TIPS

Så många tycker det är en god idé att introducera en ny partner under julhelgen

54 % av män tycker det är en bra tidpunkt att introducera en ny partner för familjen under jul när alla är samlade och fick medhåll av 45 % av kvinnor. Men då ska man ha dejtat ”åtminstone ett par månader” (42 %). 58 % av singlar anser dock att det är för mycket press och bättre att vänta till ett senare tillfälle.

Julklappar och kärlek

Hälften av singlarna (49 %) anser det viktigt att byta gåvor med varandra när man befinner sig i en parrelation. 35 % av män vill ge en meningsfull/dyr gåva redan inom de tre första månaderna av dejting medan majoriteten av kvinnor helst väntar tills det har gått åtminstone ett halvår.

Men när är det egentligen passande att för första gången ge en meningsfull/dyr gåva? Majoriteten svarade inom de sex första månaderna till första året. Se dock upp med att ge en genomtänkt gåva för snabbt, 24 % av singlarna har någon gång känt sig obekväm till mods för att någon gav dem en speciell gåva för snabbt i ett förhållande.

De traditioner som svenskar är minst villiga att kompromissa om under jul

Många singlar är beredda att ge upp och kompromissa om traditioner under jul, men de nedanstående vill folk helst inte ge upp:

1. Maten (37 %) (Janssons, skinkan etc.)

2. Kalle Anka (18 %)

3. Byta julklappar (14 %)

Dock så finns det en tradition många inte skulle ha något problem med att ge upp och det är dans runt granen, som 27 % skulle ge upp utan en fight.

ELITSINGLARS dejting adventskalender:

Källa: 225 registrerade ELITSINGLAR-medlemmar 2016.

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion