Sveriges mest inspirerande kvinnor 2016 framröstade

I samband med Kvinnodagen så gav vi på ELITSINGLAR 358 medlemmar chansen att berätta vilka svenska kvinnor som inspirerar dem mest. De fick även säga sitt om hur framgång och makt påverkar kärlekslivet. Det visade sig att både män och kvinnor är eniga – framgångsrika kvinnor har svårare att hitta rätt i kärlekslivet även idag. Men män och kvinnor är inte lika överens om varför det är så…

Studien visade bland annat att vara höginkomsttagaren i ett förhållande är mer problematiskt för kvinnor än för män, enligt båda könen. 57 % av kvinnor har befunnit sig i ett förhållande där hon var den som tjänade mest och i 31 % av fallen var detta ett problem i relationen. 79 % av män å andra sidan har befunnit sig i situationen som höginkomstintagaren i ett förhållande men bara i 8 % av fallen visade sig detta vara problematiskt för relationen i fråga.

Vanligaste uppfattningen om varför framgångsrika kvinnor har svårt att finna kärleken:

1. De är kräsna och har krav som är svåra att uppfylla (29 %)
2. De är upptagna – för lite tid hel enkelt (23 %)
3. Män skäms av deras framgång (20 %)

Kvinnor ansåg dock att den vanligaste anledningen med 25 % var att ”män skräms av deras framgång”. Av de svarande så fann 11 % att det skulle vara ett problem om en potentiell partner tjänade mindre än en själv – medan 61 % skulle anse det problematiskt om personen i fråga var arbetslös.

Kronprinsessan Victoria Sveriges mest inspirerande kvinna

Goda nyheter för den nyblivna tvåbarnsmamman Kronprinsessan Victoria; hon blev den överlägsna vinnaren i vår omröstning av vem som är Sveriges mest inspirerande kvinna 2016.

1. Kronprinsessan Victoria
2. Antonia Ax:son Johnson
3. Annika Falkengren
4. Amelia Adamo
5. Margot Wallström

Källa: 348 registrerade medlemmar 49 % kvinnor. Medelålder 54 år.

Profilbild

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion