Pensionärer har mer – och bättre – sex än den yngre generationen

En undersökning gjord på 2500 singlar avslöjar att pensionärer har mer tillfredsställande sex – och vill ha det i större mängder – än den yngre generationen.

  • 93 % av seniorer ansåg att sex är viktigt i ett förhållande
  • 84 % anser att sex bara blir bättre med åldern

Seniorer har fortfarande sex – och mycket av det

Undersökningen fann att 93 % av seniorerna fann sex vara ”viktigt” medan 37 % ansåg det som ”mycket viktigt”. 37 % sade sig även inte kunna stanna i ett sexlöst förhållande, och inte undra på det när hela 84 % av de svarande över 70 år ansåg att sex bara blir bättre med åldern!

Tror på kärleken

Trots, eller kanske tack vare, all sin livserfarenhet så har seniorer inte tappat sin tro på kärleken. Hela 96 % tror att man kan bli kär oavsett ålder och 87 % tror att kärleken väntar på dem runt hörnet. 60 % av seniorer tror på kärlek vid första ögonkastet och vid fysisk attraktion är det ansiktet, bröstkorgen och rumpan som ansågs som de mest attraktiva kroppsdelarna hos äldre personer.

Psykolog säger, ”det finns ingen åldergräns för eroticism”

ELITSINGLARS egen psykolog Salama Marine säger: ”Folk tenderar att känna sig obekväma med tanken på sexualitet hos seniorer då det inte har något med reproduktion att göra; sex för äldre handlar enbart om kärlek och sexuell fullbordan. Men i dagens samhälle, som är väldigt fixerat på ungdom, så tenderar vi att glömma bort att erotik och åtrå inte har någon åldersgräns. Vi måste inse att seniorer idag genomlevde den sexuella frigörelsen och att de njuter av precis samma sexuella frihet som resten av oss.”

Profilbild

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion