70 % av icke-vegetarianer skulle hellre ge upp kärleken än kött

Ett av de mest förvånande avslöjandena som framkom från studien var att, om de stod i valet och kvalet, så skulle 70 % av köttätarna göra slut med en vegetarisk partner om denne ställde ett ultimatum medan resterande 30 % skulle börja äta vegetariskt för kärleken.

14 % av köttätarna skulle ge upp kött helt och hållet om en vegetarisk partner bad dem medan 34 % kunde tänka sig en kompromiss och sluta äta kött enbart när partnern är med, men inte annars. Kanske är detta anledningen till att 27 % anser att det är svårare att finna en partner som vegetarian och 32 % av vegetarianerna någon gång har bråkat med en partner på grund av sin diet…?

Lika barn leka bäst?

Även om majoriteten av vegetarianer (90 %) skulle föredra att dejta en annan vegetarian så är de väldigt öppna för att dejta köttätare (88 %) och skulle även starta ett seriöst förhållande tillsammans med en icke-vegetarian (78 %).

För över hälften (55 %) av vegetarianerna så spelar det ingen roll för dem huruvida deras nya kärlek äter kött eller ej utan det är upp till personen ifråga att välja. Rädslan för propaganda är dock stor hos köttätare. 55 % av vegetariska singlarna skulle enligt egen utsago försöka omvända en ny partner till att sluta äta kött.

Familjemiddagar och matlagning det största problemet

35 % av vegetarianer skulle äta kött på en familjemiddag med den nya partners familj för att inte förolämpa dem. Att laga och planera mat tillsammans skulle vara den största fördelen med att dejta en annan vegetarian 48 % och den största utmaningen för köttätare (50 %)

Var i Europa är bäst och sämst för vegetarianer att dejta?

Vi har även sammanställt data från alla de europeiska länder vi verkar i. Närmare 10.000 (!) singlar har gett sin åsikt i ämnet i vår globala version av undersökningen. De länder som det är svårast för vegetarianer att få en dejt i baserad på deras kost är Frankrike och Ungern – där bara 16-15 % hellre skulle dejta en vegetarian än en köttätare… Jämfört med Sverige och vårt grannland Norge där 27 % hellre skulle dejta någon som skippar köttet. De länder som det är allra lättast för vegetarianer att hitta kärleken visade sig vara Tyskland, Finland och Spanien som alla hade över 30 % av svarande som hellre skulle dejta en vegetarian än en köttätare.

Källa: 344 registrerade svenska ELITSINGLAR-medlemmar. 40 % män. För de europeiska numren 9808 Affinitas-medlemmar. 2016.

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion