Är han intresserad? Tecknen som avslöjar hans känslor

Är han intresserad? ELITSINGLAR

Att börja dejta en ny person kan vara otroligt spännande och roligt men kan även vara en tid fylld av oro och frågetecken. Känner personen i fråga på samma sätt som du eller ej? Nedan har vi listat 5 säkra tecken på intresse som gör att du slipper undra mer!

Du har varit på date och det kändes riktigt bra. Han var attraktiv, intressant, hade humor och verkade ha sunda värderingar. Men tyckte han detsamma om dig? Tyckte han att du ”bara” var ännu en ny vän eller låg det romans i luften? För att avslöja hans sanna känslor gäller det att vara uppmärksam både på vad han säger och vad han gör. Här listar vi tecknen du bör titta efter när du vill ha svar på frågan: Gillar han mig?

1. Ett inbjudande och nära kroppsspråk

Kroppsspråket säger mycket mer om oss än vad vi är medvetna om. En man som är attraherad brukar ha ett öppet och inbjudande kroppsspråk. Han gestikulerar mera, lutar sig framåt och visar aktivt att det du säger är intressant. Ett annat tecken är att han rör vid dig. Kanske hittar han till och med på ursäkter för att röra vid dig extra mycket? Han kanske snuddar vid din arm, plockar bort ett osynligt skräp från din tröja eller lägger handen på din rygg när han går bredvid dig. Faktum är att forskare har visat att attraktionen ökar när någon vidrör en. Att han är fysisk kan även öka din attraktion.

FLIRTING – SÅ FUNKAR DET!

2. Han gör sig stor och ståtlig

Det är inte endast i djurens värld som hanarna spänner ut sina vackra fjädrar eller krummar med ryggen för att se extra stora och ståtliga ut. Även män drar in magmusklerna och spänner bröstet för att visa sig från sin bästa och största sida. Andra tecken på attraktion är att han rättar till sina kläder, drar handen genom håret. Ja, helt enkelt verkar medveten om att försöka visa sig från sin allra mest fördelaktiga sida.

3. Är han intresserad? Då sänker han tonläget

En intresserad man visar intresse för det du säger. Men visste du att han även sänker röstens tonart? Vid universiteten i Stanford och Santa Barbara har man kommit fram till att attraherade män talar med mörkare röstläge. Forskarna tror att de kanske beror på att han vill låta så manlig som möjligt. Ett annat sätt att visa intresse under en konversation är att låta röstläget variera. Någon som pratar bara för att få tiden att gå talar mer monotont än den som talar med inlevelse och intresse.

4. Hur skrattar han?

Man brukar säga att ett enkelt test för att undersöka om det ligger attraktion i luften är att dra ett halvdant skämt. Skrattar han hjärtligt åt det så kan han mycket väl vara intresserad. Faktum är att forskarna vid Stanford och Santa Barbara ger belägg år detta. Deras studie visade att intresserade män skrattade mer under en date än icke-intresserade. Ett genuint och äkta skratt lyser upp hela ansiktet. Blottar han dessutom tänderna? Då kanske du har det jakande svaret på frågan: gillar han mig?

5. De olika flirttyperna

Är han intresserad? Flirtar han eller är han bara trevlig? Forskare vid universitetet i Kansas har identifierat fem olika flirtstilar som kan ge ledtrådar om hans intentioner. Flirtaren kan vara traditionell, artig, lekfull, genuin eller fysisk. Den lekfulle flirtaren sänder ut tydliga fysiska signaler, men är inte så tillförlitlig i sitt flirtande då han mest söker bekräftelse och gillar själva spelet. Den artige flirtaren visar att han är attraherad av dig genom att samtala, något som kan göra hans inviter svåra att känna igen. Den genuine flirtaren visar att han är attraherad genom att vara självutlämnande och bjuda in dig att lära känna honom snabbt. Den fysiske flirtaren däremot är lätt att känna igen och hans signaler går inte att misstolka. Han ger sig även lättare in i nya relationer än de andra typerna av flirtare.

Kanske har den här artikeln gjort dig sugen att gå på en dejt? Hos oss på ELITSINGLAR träffar du andra singlar som söker efter långvariga och seriösa förhållanden.

Sources:

web.stanford.edu/~jurafsky/pubs/mcfarlandjurafskyrawlings.pdf
https://www.psychologytoday.com/blog/the-attraction-doctor/201105/is-the-best-way-flirt-someone-new
https://www.psychologytoday.com/blog/the-attraction-doctor/201202/how-flirt-and-seduce-touch-part-1

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion