Svenska singlar sportigast i Europa!

Sport och kärlek hänger ihop ELITSINGLAR

Singlar som är sportintresserade känner sig avsevärt sexigare och har högre sexdriv och större självförtroende än de med ett medelintresse. Det visar en färsk studie gjord av ELITSINGLAR där närmare 250 000 singlar har medverkat.

Så hjälper träningen dig att hitta kärleken

Att ta hand om sig själv och bibehålla ett sunt leverne är något som många eftersträvar men kan vara lättare sagt än gjort med pressade scheman, karriär och allt annat som ska hinnas med. Det blir tyvärr lätt så att kärleken och hälsan hamnar i skymundan – vår senaste studie visar dock vilka enorma fördelar ett sportigare liv kan betyda för ens kärleksliv…Läs resultaten från undersökningen i sin helhet här.

Singlar som tränar har större chans att finna kärlek

Inte bara att utöva men även att titta på sport har positiva psykologiska effekter. Sport är bra både för kroppen och ens mentala hälsa. När du tränar regelbundet så skapar du hormoner som endorfiner som bekämpar ångest, stress och depression. Tiden som du utövar sport på är även en stund helt tillägnad åt dig själv; en tid att lyssna på din kropp och dina behov vilket i sin tur kommer att leda till en större förståelse för andra. Ju mer du utövar sport desto mer självsäker blir du med dig själv och andra människor.

ELITSINGLARS relationsexpert Charlotte Sander säger: ”När vi mår bra och tar hand om oss hälsomässigt så sänder vi ut att vi är i balans och detta attraherar och får människor att vilja lära känna oss och vara nära oss. Det inte bara attraherar utan kan också inspirera andra till att vilja komma i balans och kanske du får frågan hur du äter och tränar hälsomässigt, du väcker nyfikenhet så att prata om träning och hälsa kan vara en bra inkörsport och start på en ny relation.”

4 anledningar till varför träning hjälper dig finna kärleken

► Sport ökar energi och motivation till att socialisera
► Sport ökar libidon
► Singlar som tränar
► Gymmet och sportklubbar är utmärkta ställen för att hitta dejter!

Tio topp över var de sportigaste singlarna i Europa bor:

  1. Sverige
  2. Tyskland
  3. Finland
  4. Österrike
  5. Storbritannien
  6. Norge
  7. Danmark
  8. Schweiz
  9. Ungern
  10. Polen

Sources:

ELITSINGLARS studie av närmare 250,000 Europeiska medlemmar, juli 2016.

Metod:

När man registrerar sig på ELITSINGLAR så fyller man i ett personlighetstest som består av över 200 frågor. Bland dessa frågor så blir medlemmarna tillfrågade att ranka på en skala från 1 till 7 (med 1 som det lägsta) sitt intresse för olika aktiviteter så som sport. Vi analyserar sedan svaren


Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz