Dating för skilsmässa – förbered dig för nästa kapitel i ditt liv

Dating för skilda & efter skilsmässa - ELITSINGLAR

Är du redo för att gå vidare från din skilsmässa och börja dejta igen? ELITSINGLAR delar med sig av sina bästa råd om hur du kan lägga det förflutna bakom dig och starta ett nytt kapitel i ditt liv.

Att gå igenom en skilsmässa är förmodligen en av de svåraste saker man som människa någonsin kan gå igenom. Så det är inte konstigt att du kanske känner dig nervös inför att ge dig in i en (helt ny) värld av dejting. Nedan följer våra råd för dig som är redo att finna kärleken igen efter en skilsmässa eller separation.

Släpp taget om det förflutna

Att genomgå en skilsmässa är en seriös och känslomässigt dränerande upplevelse som kan göra det svårt att gå vidare för vem som helst.

LÄS ÄVEN – SÅ LÄKER DU ETT BRUSTET HJÄRTA

Vårt råd för dem som vill söka kärleken igen efter en skilsmässa är att släppa taget om det förflutna. Dock så menar vi inte att du bara kan/ska glömma allt som hänt eller försöka radera erfarenheten från ditt minne. Snarare att förstå vad som hände och acceptera att det var en del av ditt liv. Först efter du gjort detta kommer du kunna vara närvarande i nuet och redo att finna dating för skilda.

Förlåt dig själv

Förlåtelse är nyckeln till handling och frihet. Ett av de första stegen för att släppa taget om ditt gamla förhållande är att inte straffa dig själv för vad som gick fel i förhållandet och som fick det att ta slut.

Att släppa taget om ett giftermål (eller en skilsmässa) innebär förlåtelse. Men först och främst förlåtelse mot dig själv. Det är vanligt att man tiden efter separationen eller separationen är extremt hård mot sig själv och ifrågasätter vad man kunde ha gjort annorlunda etc. Många singlar som går igenom en skilsmässa skyller på sig själva för att ens ha gift sig, eller startat förhållandet i första taget. Detta är fruktlöst. Det är enbart destruktivt och kedjar fast dig på en plats där du får det svårt att fortsätta och samtidigt ignorerar vad som faktiskt pågår.

En av anledningarna till ovanstående tankegångar är att för att många nyskilda undviker att släppa taget om sitt gamla förhållande och inte vågar sörja förlusten på riktigt. Innan man börjar dejta igen efter en skilsmässa så krävs det tid att sörja och omvärdera vem du är, vad som har hänt med dig och vad du vill göra nu.

LÄS ÄVEN: DEJTINGTIPS FÖR SINGLAR MED BARN

Förlåt din ex-partner

Nästa steg, vilket i många fall kommer visa sig svårare, är att förlåta ditt ex. Detta kanske känns omöjligt för den som känner sig förråd eller hjärtekrossad. Det är inte en enkel sak att göra. Dock så är det ett avgörande steg i ditt liv för att gå vidare, läka ditt hjärta och för att öppna upp möjligheten för ett nytt förhållande så småningom. Kanske är du singelförälder och har på så vis ett evigt band till ditt ex, isåfall är det ännu viktigare att er relation förblir god, både för din och barnens skull.

För att släppa taget om det som har sårat dig i ditt giftermål och i din skilsmässa måste du förlåta ditt ex på riktigt och på så sätt ta bort vad du anser att hen är skyldig dig.

Om du inte klarar detta steg så kommer ditt krossade hjärta och förakt helt enkelt finnas kvar som extra baggage in i din nästa relation eller giftermål. För att verkligen kunna gå vidare i livet och skapa ett nytt typ av förhållande så måste vi lära oss av tidigare erfarenheter av relationer, varav skilsmässa är en av de tuffaste erfarenheterna.

Dating för skilda: håll ditt huvud högt

Medan du behöver ta ansvar för dina egna val och beslut som du tagit så är det även viktigt att komma ihåg att bara för att ett förhållande tog slut så är inte den en indikation på att ditt nästa förhållande kommer att misslyckas. Beröm istället dig själv för att du var modig och insiktsfull nog att kunna lämna ett olyckligt giftermål bakom dig och för att du har modet att aktivt återuppbygga ditt liv så som du vill ha det.

När du har funnit ro med det förflutna och är redo att omfamna livet efter en skilsmässa med glädje och optimism är du även redo för att börja dejta igen. Registrera dig hos ELITSINGLAR för att möta spännande och likasinnade singlar som verkligen är kompatibla med dig.

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz