Om ElitSinglar

ElitSinglar vänder sig till dig som söker ett långvarigt och seriöst förhållande. När vi säger att vi vänder oss till kräsna singlar så menar vi att det är för dig som är driven och vill mycket, har höga ambitioner både i arbetslivet och privat, och som håller med om att du förtjänar en partner som verkligen passar dig. Vi gör det enkelt för dig att träffa rätt genom att tillhandahålla en mötesplats där du kan träffa andra singlar som matchar både din personlighet, dina intressen, ditt arbete och din utbildning.

Vi strävar efter att hålla marknaden högsta standard och att alltid sätta ribban högre än andra matchmakingsajter. Det gör vi för att vi vill ge dig en datingupplevelse av högsta kvalitet, med tillgänglig och hjälpsam kundservice och med matchning som verkligen fungerar.

Just därför har vi manuell kontroll av alla profiler, för att du ska kunna känna dig trygg hos oss. Därför erbjuder vi anonymitet – ingen annan än det fåtal singlar som väljs ut åt dig speciellt kan se din profil. Varken dina texter, bilder eller din emailadress riskerar att hamna i orätta händer. Och därför har vi kundtjänst i världsklass. Stöter du mot förmodan på problem kan du alltid ringa eller maila oss och få personlig hjälp.

ElitSinglar har funnits på den svenska marknaden sedan september 2013 och är en del av Berlinbaserade Spark Networks ServicesGmbH’s verksamhet. Spark Networks Services driver flera av Europas ledande matchmakingsajter och har över 13 miljoner medlemmar i 25 länder.

Vår matchningsmetod

Grundpelaren i vårt koncept vårt matchningssystem – en unik metod som gör det möjligt för oss att hitta just de personer som passar dig. Matchningen bygger på seriös och vedertagen forskning om förhållanden och kompatibilitet mellan människor och är är designat för att matcha dig med andra medlemmar som passar dig extra bra.

Med hjälp av systemet sållar vi varje dag fram ett antal singlar bland våra tusentals medlemmar som passar dig på tre nivåer; vem du är, vad du söker och var du bor. På så sätt slipper du mållöst sökande och kan istället börja direkt i rätt ände – med personer som du vet att du kommer komma överens med.
För att veta vem som kommer passa just dig som person, behöver vi få veta lite om dig. Hur du är som person, vad letar du efter i en relation och vad du tycker om att göra på fritiden? För att ta reda på det får du fylla i vårt stora personlighetstest när du först blir medlem hos oss.

När du gått igenom testet och vi har tagit fram din skräddarsydda personlighetsprofil, vill vi veta vem du söker. Ensamvarg eller socialt lejon? Bokmal eller filmgalen? Lugn eller passionerad? Redan i testet fyller du i en del av dina önskemål, men efteråt kan du finslipa de kriterier vi använder för att matcha dig. Nu kan du också fylla i var du bor och var du vill att vi letar åt dig. Givetvis kan du uppdatera kriterierna när som helst, så de alltid stämmer överens med ditt liv och dina önskemål.

Vårt personlighetstest

Vårt test är byggt utifrån en vedertagen personlighetsteori kallad Femfaktorteorin. Liknande test används bland annat av företagskonsulter när de ska skapa välfungerande team, vid anställningsprocesser för tunga poster på stora företag och av exklusiva personliga matchmakingkonsulter. Vårt test är det mest omfattande på den svenska matchmakingmarknaden och är ett tryggt sätt att se till att du blir presenterad för rätt personer direkt.

Femfaktorteorin bygger på tanken att personligheten är uppbyggd kring fem centrala personlighetsdrag. Alla människor har dessa drag, men olika drag är olika framträdande hos olika personer. Nyckeln till personligheten ligger alltså inte i vilka personlighetsdrag du har, utan i balansen mellan dem. Den exakta sammansättningen är unik för varje person, men övergipande grupper kan ändå urskiljas.

Beroende på hur din balans ser ut, passar du olika bra ihop med andra personer. När det gäller vissa personlighetsdrag bör två personer ha liknande balans, medan det för andra drag är optimalt att vara mer olika. Vårt test tar reda vilken balans som är din, och matchar dig utifrån den. Det är det som gör att vi kan garantera den träffsäkerhet som så många lyckliga par vittnar om.

I korthet

  • Lanserades i Sverige september 2013
  • Fler än 2600 nya svenska medlemmar varje vecka
  • Huvudkontor i Berlin, Tyskland
  • Teamet består av 350 anställda
  • Har systersidor i 25 länder på 5 kontintener