Vänligen markera ditt val
  • Jag är:
Minst 6 tecken varav 1 siffra
54% kvinnor 46% män
%
54% kvinnor 46% män
Lika många män som kvinnor är medlemmar på ELITSINGLAR
Nya medlemmar
10 000+
Nya medlemmar
Tusentals nya singlar upptäcker ELITSINGLAR varje vecka
Akademiker
68%
Akademiker
Majoriteten av våra Premiummedlemmar har universitetsutbildning

De bästa dejtingtipsen för singelföräldrar

Dejting för singelföräldrar kan vara en utmaning; hur hittar du en partner som inte bara stämmer med dina egna förväntningar, utan också passar hela din familj? Om du är en ensamstående mamma eller pappa - läs vidare!
Dejting för singelföräldrar - ELITSINGLAR

Var inte rädd för att dejta trots att du är singel med barn - utmaningarna kan i själva verket visa sig vara en välsignelse, eftersom barnen fungerar som en extra anledning till att lägga ner mer tid på processen. Det ökar i sin tur chanserna att träffa en partner som verkligen passar dig i längden. ”Att återinträda i datingvärlden med barn medför en helt ny komplexitet”, säger dating-coachen Julianna Cantarella. "Ensamstående föräldrar har ofta klart definierade behov, vill inte slösa tid och har därför ofta mindre intresse av att lägga tid på att dejta än de som är barnlösa".1

 

Singelföräldrar ELITSINGLAR banner

Online dating kan minimera de påfrestningar som dejtande singelföräldrar utsätts för, eftersom det är en tidseffektiv metod. Dessutom är dejtingsajter ett smidigt sätt att sortera ut och hitta någon som stämmer överens med både önskemål och personlighet. "Online har du kontroll. Du kan själv bestämma takten och har ofta många verktyg till hands för att sortera och sortera bort personer, allt efter vad du söker."

Att hitta partnern som passar dig som singel med barn

Det finns unika fördelar med att dejta en ensamstående förälder. Det blir tydligt i ELITSINGLARs statistik - den absoluta majoriteten av våra medlemmar är positiva till att deras framtida partner har barn från tidigare förhållanden. Några av skälen som angetts är att ensamstående föräldrar är ofta mer självsäkra, öppna och tydliga med vad de vill ha från ett förhållande, och att en dejt med någon vars tid är efterfrågad är upplevs som extra speciell.

LÄS ÄVEN - FINN KÄRLEKEN SOM ENSAMSTÅENDE MAMMA

Är ELITSINGLAR rätt val för singelföräldrar?

Många av våra medlemmar har precis som du redan barn sedan tidigare. Kanske inte så förvånande - medelåldern hos våra medlemmar ligger omkring 39 år. Och även om de är barnlösa är de flesta öppna för att ha barn i sitt liv. Som online dating-företag är en sådan fördelning förstås viktig eftersom det betyder att vi kan erbjuda ensamstående föräldrar singlar som kommer fungera med deras behov. Dessutom är vår matchmaking-algoritm konstruerad så att du själv ställer in vilka önskemål som vi ska lägga extra vitk vid när vi matchar dig, så du kan skräddarsy vilka egenskaper du vill att de personer vi presenterar dig för ska ha. Och alla våra framgångssagor visar att det fungerar. Kort sagt, singelföräldrar som dejtar via ELITSINGLAR hittar oftare en harmonisk, långvarig relation - förhållanden som enligt studier är både mer lycklig och är mindre trolig att sluta i skilsmässa.2

Singelföräldrar - vanliga dilemman

Dejting som singelförälder innebör också en del svåra beslut. När ska man till exempel presentera barnen för den nya partnern? ELITSINGLAR frågade två experter om vad de tycker är det viktigaste att ha i åtanke som ensamstående mamma eller en ensamstående pappa som vill träffa någon ny. Psykologen Leah Klungness, specialiserad på ensamstående föräldrar och relationer, poängterar vikten av att vänta med att presentera barnen och partnern för varandra tills ”ni är exklusiva och båda ser relationen som ett gemensamt åtagande”. Hon tillägger, ”en bra tumregel är att hålla dina barns engagemang i en ny partner ett steg eller två steg efter ditt förhållandes status”.3

Dejting för singelföräldrar

Datingcoachen James Preece betonar hur viktigt det är att dejta som en individ, snarare än enbart som förälder. ”Du är en egen person med intressen, hobbies, drömmar och ambitioner – prata om dem istället för att fokusera allt på barnen!” Att hålla barnen utanför en ny och ännu osäker relation minskar risken att de senare hamnar i en situation där de känner sig besvikna eller avvisade om de byggt upp ett känslomässigt band till en person som du inte vill ta relationen vidare med.4

En del singelföräldrar kan ha farhågor över att deras föräldraskap kan verka avskräckande för barnlösa singlar, men enligt ELITSINGLARS siffror så är hela 73 % av våra medlemmar öppna för att träffa någon som redan har barn! Läs mer om undersökningen här.

Smartare dejting som ensamstående mamma eller pappa

Om du är singel och förälder, och om du vet både vad du söker i en relation och att din tid är alltför värdefull för att påbörja förhållanden som inte leder någonstans, fundera på om inte nätdejting är lösningen för dig. ELITSINGLAR dig chansen att möta personer som är kompatibla både med din personlighet och din familjs behov, oavsett om du vill bilda en ny familj eller önskar en kravlös relation med någon som förstår och delar att dina prioriteringar. Smartare dejting gör det mycket lättare att unna sig att bli kär igen. 

Singelföräldrar ELITSINGLAR banner

Tips:

Singelföräldrar - dejting med ELITSINGLAR
Dejta på dina villkor som singel med barn!

Att finna tid för dejting med jobb, vänner, barn och allt som det innebär är en stor utmaning. Men du förtjänar romantisk kärlek i ditt liv! Med online dating kan du möta nya människor ifrån bekvämligheten av ditt eget hem, när du vill och var du vill.

Dejtingtips för singelföräldrar
Vetenskaplig matchmaking

När du fyller i dina personliga uppgifter samt personlighetstestet kan du bland annat välja hur viktigt barn är för dig samtsålla ut matchningar med potentiella partners som inte är intresserade av att ha barn i sitt liv.

Singelförälder? Läs ELITSINGLARS tips
Hitta kärleken med någon likasinnad!

Om du söker seriös dejting med likasinnade partners som singel med barn så är ELITSINGLAR rätt val för dig. Majoriteten av våra medlemmar är akademiker från 30 till 70 år  som söker långvarig kärlek.