Gillar han mig? Tecken som avslöjar honom!

Gillar han mig? Så vet du med ELITSINGLAR!

ELITSINGLAR har pratat med dating, förhållande och kroppspråk-experten Katie Loisel om de topp fem fysiska signalerna du ska söka efter när du undrar ”gillar han mig eller inte?”

Loisel säger att nyckeln till att förstå kroppsspråk samt tecken på intresse är att leta efter tre samtidiga signaler – och att undvika att analysera en sak i taget. ”Många gester och kroppsliga reaktioner har mer meningar än bara en så sök efter ledtrådar som kommer hjälpa dig att lägga pusslet.”

1. Ökad närhet

Det är logiskt att ju mer man gillar någon, desto närmare dem vill man komma, så Loisel råder därför att noggrant uppmärksamma ökad närhet mellan er två. ”Se efter om han minskar avståndet mellan er genom att flytta sig närmare till dig, ändrar sin position så han sitter bredvid dig eller befinner sig i din privata sfär. Om du känner dig osäker på om han bara är vänskaplig, testa ”viska och luta”-metoden. Ställ dig bredvid honom, luta dig 45 grader mot honom och viska något. Det är viktigare hur du säger det än vad du faktiskt säger i det här fallet, så länge du säger det tyst. Om han svarar genom att luta sig han med, vidrör dig eller ännu bättre om hans huvud rör ditt så är han defintivt intresserad.”

LÄS MER: LÄR DIG FLIRTA OCH TYDA KROPPSSPRÅK

2. Ökad vidrörning

Vidrörning är en viktig indikator när det kommer till att tolka tecken på intresse. ”Ju mer han gillar dig, desto mer kommer han känna sig manad att röra dig. Håll ett öga på om han ´råkar´ röra dig, medvetet rör dig eller omplacerar sina ben så att de är nära dina och är riktade mot dig.” Loisel noterar även att ökad vidrörning även gäller personen i fråga, om denne rör sig själv, till exempel kammar igenom sitt hår med handen och gör sig fin, ”Om han ser rakt på dig och samtidigt rör sitt hår eller rufsar till det, rättar till sina kläder, vidrör sitt ansikte eller fuktar sina läppar, gå fram och starta en konversation! När det kommer till vidrörning och attraktion kom ihåg tre-regeln (se till att du ser tre olika tecken på attraktion) ifall en av tecknen faktiskt bara var en olyckshändelse.”

”Vidrörning är en viktig indikator när det kommer till att tolka tecken på intresse.”

3. Förlängd ögonkontakt

Förlängd ögonkontakt sänder undermedvetet ut signaler till hjärnan och utlöser ett adrenalin-liknande tillskott av Pnenythlethylamine (den så kallade kärlekskemikalien) genom kroppen. ”Oavsett om han håller kvar blicken i vad som känns som en evighet, ’dubbelkollar’ eller helt enkelt inte kan ta ögonen från dig, så är intensiv eller förlängd ögonkontakt ett säkert tecken på att du har väckt hans intresse.” Men var försiktig så att du inte feltyder hans anledning till förlängd ögonkontakt, varnar Loisel. ”Kolla även in vad hans övriga kroppspråk säger för att vara säker på att han inte bara kollar in dig för att du har mat mellan tänderna!”

4. Hans kropp pekar mot dig

Du känner till talesättet ”vägen till mannens hjärta går genom magen”, men det är hans fötter som du borde fokusera på under det första stadiet. ”Dit våra fötter pekar tenderar att vara åt samma håll som våra hjärtan så kolla in vilken riktning hans fötter har för en ledtråd till vem han kan vara hemligt intresserad av.” Ett annat säkert tecken på ett intresse är utvidgade pupiller, om hans pupiller förstoras medan han pratar med dig är det bra tecken!

5. Tecken på intresse – han försöker sticka ut ur mängden

Om du lägger märke till att han ”Oavsett om det är på alfahane-viset (ben brett isär, spänd bröstkorg) så att han framhäver sina muskler och sticker ut från mängden eller genom att vara en clown, så visar han sitt intresse genom att sticka ut ur mängden.”

ESE banner

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz