Är du redo för ett förhållande?

Redo för ett förhållande? Testa med ELITSINGLAR

Ställ dig själv frågan: ”Är jag redo för ett förhållande?” för det är tjänar sig att vara säker. Ett seriöst åtagande berättigar allvarlig eftertanke och att vara redo för ett förhållande beror på mer än bara omständigheter – man behöver vara känslomässigt redo med. Det handlar om att ha skapat fred med det förflutna, känna sig med sig själv och förberedelsen om framtiden som ska flätas samman med någon annans…

Faktum är att fråga sig själv om man egentligen är redo för ett förhållande är en nyckel till att finna en bra match. Det är precis sådan själviakttagelse som kommer hjälpa dig förstå vad du verkligen behöver och vill ha från ett seriöst förhållande. I slutändan så är det bara du som kan bestämma om du är redo för ett förhållande.

Ta vårt quiz nedan för att ta reda på om du verkligen är redo för ett förhållande eller ej…

LÄS ÄVEN: FINN DIN MATCH MED VÅRT PERSONLIGHETSTEST

Handskas med det förflutna

Vi har alla ett förflutna och gamla relationer i bagaget. Oavsett om du är frånskild, änka eller änkeman eller helt enkelt gått igenom en tuff separation så kan smärtan från tidigare uppbrott tära på en. När du begrundar om du är redo för ett förhållande igen tänk även efter om hur mycket ditt romantiska förflutna påverkar hur du tänker angående kärlek och relationer och om du verkligen kommit över ditt ex.

Det som har varit tillhör det förgångna och bör lämnas just där. Se till att du lämnat tid att sörja och gå vidare mellan ett avslutat förhållande och ett nytt. Det finns dock ingen magisk gräns för hur länge detta tar, utan är upp till dig! Om du fortfarande grämer dig över att det tog slut med ditt ex gör ditt framtida förhållande en tjänst och gör dig av med det bagaget först.

Att göra sig redo för ett förhållande

Fokusera på dig själv och vad du vill ha för en stund; för att vara redo för ett förhållande bör du idealt befinna dig i en stabil livssituation och känna dig bekväm med dig själv. Det är lite av en klyscha; men för att det är sant – du måste känna dig tillfreds och förhoppningsvis som en lycklig singel innan du kan vara i ett lyckligt förhållande.

Om du känner att du behöver ett förhållande för att känna dig hel eller känner att alla dina problem kommer att lösas när du finner en partner är du troligtvis inte helt redo för ett hälsosamt förhållande. Om du fortfarande ställer dig själv frågan ”är jag redo för ett förhållande?” fråga dig istället ”är jag glad själv?” istället. Om svaret är ja, så är du antagligen redo!

Men att vara redo för ett förhållande handlar om mer än att bara känna sig glad dock. Det är svårt att planera en framtid med någon som inte har framtidsplaner. Det är bra att ha sina egna mål; det kommer inte bara göra dig mer attraktiv för potentiella partners, men ambition hjälper även dig att fokusera på dina prioriteter. När du väl vet detta, kommer du veta exakt vilket typ av förhållande du vill ha och sorten av person du vill ha det med.

Idealt har du redan intressen utanför ditt jobb och familjeliv – oavsett om man befinner sig i ett förhållande eller ej därför att även om du befinner dig i ett förhållande är det viktigt att du behåller din individuella sida. Kom ihåg att ditt sociala liv räknas; dina vänner, dina intressen och de saker som gör dig till dig. Det finns inget viktigare i jakten på kärlek än att ta hand om sig själv och älska sitt liv oavsett förhållandestatus.

Är du redo för de kompromisser som ett förhållande innebär?

Slutligen så måste du fråga dig om du kan se dig själv i ett förhållande – även med de nackdelar som kan förekomma. Att acceptera någon ny i sitt liv kräver ett öppet sinne och en generös själ. Oavsett hur kompatibla två personer är så kommer alla par någon gång få problem. Kanske kommer ni störa er på varandra, kanske kommer ni gräla.

Ett bra relation innebär att man är villig att acceptera någon för den den verkligen är. Både du och din partner förtjänar att bli älskade för dem ni är. Ett förhållande innebär öppenhet, ärlighet och förståelse.

Är du redo att kompromissa? Är du villig att helhjärtat välkomna in en ny person i ditt liv – omfamna deras liv, vänner familj och allt som ett förhållande innebär? Om svaret är ja, så är du redo för ett nytt och givande förhållande. Ge dig själv den tiden du behöver, det finns ingen press att dejta om man inte är redo för det! Men om du har lagt det förflutna bakom dig, känner dig bekväm med dig själv och villig att acceptera en ny person för vem den verkligen är så är det definitivt dags att bege dig ut i dejting svängen igen!

Osäker på var du ska börja? Testa online dating redan idag med ELITSINGLAR för seriösa singlar!

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz