Att komma över någon – expertens tips

Lär dig att komma över någon med dessa knep!

I denna exklusiva artikel för ELITSINGLAR förklarar den bästsäljande författaren samt dating coachen Justin Kelly McClue hur man kan göra för att komma över någon.

Någon gjorde slut med dig för en månad sedan, men du kan inte få personen i fråga ur huvudet. Det är okej. Det som inte är okej är att ständigt ringa, skicka sms och titta på deras Facebook-sida.

Jag känner inte ditt ex, men jag kan berätta vad de hållit på med; saker du inte vill veta om. De har ’hållit på’ med att dejta andra människor och ha kul utan dig. Du tror att du vill ha bevis för detta, men det vill du egentligen inte. Inget som du hör eller ser kommer få dig att må bättre. Jag tvivlar på att du kommer springa in i en av ditt ex vänner och höra, ”Han/hon är inte sig lik sen den dumpade dig förra månaden. De stannar bara hemma och gråter varje natt”. Oroa dig inte för vad de gör, för de gör det oavsett. Nu till hur du kan lära dig att komma över någon.

LÄS ÄVEN – SÅ KOMMER DU ÖVER DITT EX

Skifta din uppmärksamhet

För att gå vidare måste vi även flytta på vår uppmärksamhet. Visst, vi vill skicka sena mail för att uttrycka vår kärlek om vad vi skulle göra annorlunda, men faktum kvarstår att de berättade sin sanning och att vi borde hedra den. Om någon säger ”Jag vill inte vara tillsammans”, varför försöka bevisa dem motsatsen? De uttryckte ärligt vad de ville. Våran ansträngning att ändra deras åsikt är att införa sina egna, själviska intressen för det som vi vill. Vi måste helt enkelt acceptera. Dessutom; vill du vara med någon som inte vill vara med dig? Visst, det är svårt att inte vara självisk när våra hjärtan värker, men vi borde även undvika de saker som åskamar oss ännu mer smärta.

Det finns två slags smärtor som associeras med att göra slut: smärtan som kommer från att sakna den personen, och den andra smärtan som vi själva skapar genom att fortsätta kontakta dem och inte gå vidare. Låt oss säga att du går ut en fredag och dricker ett par drinkar och bygger upp ditt mod att sms:a ditt ex efter midnatt, ”Älskling, jag saknar dig och vill veta varför vi inte kan vara tillsammans?” Hur kommer du att må när de inte svarar? Eländig, så varför sms:ade du? Därför att ditt hjärta värker, visst, men du får det att värka ännu mer. Istället för att hantera med smärtan från ett förhållande som tagit slut och gå vidare dag för dag så måste du nu istället hantera smärtan av att bli ignorerad därför att den inte kommunicerar med dig, men du orsakade det. Denna smärta som kommer från negligering och ignorerad kan såra djupare än smärtan från relationens slut, men detta är något vi skapar själva. Om du vill veta hur man kan komma över någon, så är en av de viktigaste sakerna att inte ge dig själv mer smärta.

Från dagen som det tar slut så måste vi gå vidare. Ta det en dag i taget, ibland en timme i taget. Visst, det kommer att göra ont men ibland suger livet. Ibland blir vi dumpade, ibland är vi den som dumpar; sådant är livet. Vi kan inte förstå lycka och kärlek om vi inte har upplevt förlustens smärta. Med detta sagt, så måste vi göra en insats för att lindra smärtan som vi orsakar oss själva genom att inte oroa oss för vad en annan person gör. Flytta din uppmärksamhet till dig själv. Oroa dig inte om saker som du inte kan kontrollera; du kommer enbart förlora kontroll känslomässigt.

En vän sa nyligen, ”Det är svårt att sitta här och känna smärtan. Jag vill dejta andra så jag kan tänka på andra saker.” Det kallas att utnyttja andra människor. Vi är bara själviska (igen). Jag sa till den här personen, ”Kanske du behöver sitta och faktiskt känna smärtan.” Ibland suger livet men vi måste genomlida den smärtan och säga ”Detta känns hemskt just nu.” Du kommer ta dig igenom det. Allt går över och varje erfarenhet kommer att stärka dig, och den styrkan kan du ta med dig till nästa relation.

Att få styrka från förlust och att komma över någon

När vi mår som bäst vill vi aldrig att det ska ta slut, men vi måste vara närvarande när det handlar om sorg och förlust också. Du kan shoppa hur mycket du vill och förströ dina tankar med annat, men du kommer aldrig hitta ett specialerbjudande på ”att hitta dig själva”. Det kommer från att sitta ensam på din soffa och gråta. De tårar som du gråter ökar din empati och förståelse för andra människor. Det är en framgång att någon har gjort slut med dig, inte en förlust, och du behövde bli dumpad för att inse detta.

Så, hur kan man komma över någon? Gör saker som ger dig makten tillbaka över ditt liv. Att tänka på någon annan är att ge dem privilegiet för din lycka. Ta bort detta. Äg dig själv. Istället för att sitta hemma deprimerad och äta glass, ge dig ut och kom i otrolig form, utveckla ditt vokabulär. Gör saker för din utveckling, och snart kommer du inse att du växte ur den relationen, men du kommer inte inse detta om du inte växer själv. Gör det till deras förlust.

En dag kommer du läka och känna dig fantastisk, då kan du skicka ett brev till personen som sårade dig och säga, ”Tack för att du gjorde slut med mig. Det var en väldigt tuff period i mitt liv, men genom smärtan av att förlora dig så fann jag mig själv.”

Den gåvan som du ger dig själv genom att göra detta är den som du kommer behålla för alltid.

Om du har några frågor om att komma över någon vänligen lämna en kommentar eller skriv till oss på [email protected]

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion