Vänligen markera ditt val
  • Jag är:
Minst 6 tecken varav 1 siffra
54% kvinnor 46% män
%
54% kvinnor 46% män
Lika många män som kvinnor är medlemmar på ELITSINGLAR
Nya medlemmar
10 000+
Nya medlemmar
Tusentals nya singlar upptäcker ELITSINGLAR varje vecka
Akademiker
68%
Akademiker
Majoriteten av våra Premiummedlemmar har universitetsutbildning

Dating på nätet för en mogen publik

En av de snabbast växande, och den ofta mest framgångsrika gruppen, av de som söker kärlek och utövar dejting på nätet är de som är 55 år och över. Man vet vad man vill ha och får ett helt nytt tillvägagångssätt att träffa nya människor och härliga singlar på.
Dejting på nätet med ELITSINGLAR

Äktenskap är inte nödvändigtvis det främsta skälet till att den mogna publiken väljer dating på nätet, till skillnad från sina yngre gelikar. Enligt en studie gjord av American Associated of Retired Persons från 2003 så är den främsta drivkraften för seniorer som söker singlar online att hitta någon som är gott sällskap.1 Och eftersom både förtroendet och entusiasmen för den här typen av tjänster växer, verkar det onekligen som att många äldre dejtingsugna tagit till sig den bästsäljande författaren Rachel Greenwalds dejtingråd: ”ta saken i dina egna händer och var aktiv. Det är så spelet spelas efter 45”.2

LÄS ÄVEN: DEJTING FÖR SINGLAR SOM ÄR 50+ TIPS OCH RÅD

Målet med att dejta på nätet – giftermål eller sällskap?

Som en respondent till AARP-enkäten svarade; ”Jag är defintivt både äldre och klokare när det kommer till dating och vet mycket bättre vad jag söker efter hos en partner”.3 Kompatibla personligheter, gemensamma intressen och intelligens anges som prioriteter för äldre dejtare, oavsett om man använder online dating för att möta någon att ingå äktenskap med, eller bara letar efter någon att tillbringa tid med. Wendy Watson och Charlie Stelle, ålderforskare på BGSU/Bowling Green State University, fann att trots att mogna dejtare söker gemensamma kvaliteter hos en partner såsom närhet, sällskap och bekvämlighet, så är målen med relationen ganska varierande.4 Medan vissa äldre singlar har för avsikt att finna ytterligare en äktenskapspartner, så vill andra helt enkelt ha någon att dela sina intressen med. Det senare är vanligtvis ”någon vars sällskap de tycker om” - som i en livskompanjon snarare än en kärleksrelation.5 Som The Guardian-kolumnisten Claudia Dale uttryckte det: ”Jag har ändrat mina målstolpar, jag letar efter sällskap”.6

Succé för dating på nätet - allt fler finner kärleken på nätet!

Watson och Stelle fann att, trots de olika behoven, så är en gemensam egenskap hos äldre dejtare att ”de är mindre benägna att spela spel... de vill kunna ta ett beslut snabbt och minska sina förluster då de har lärt sig att livet är för kort för att dejta människor som letar efter kortvariga, oseriösa förhållanden”.7 Detta innebär att mogna dejtare ofta är mer engagerade och målinriktade än yngre användare när det kommer till online dating. När vi blir äldre så blir vår livsstil, vanor och traditioner allt mer djupt rotade. Detta är inte en tid för omvälvning eller drastiska förändringar, utan en tid att att finna någon som har en liknande inställning och vill göra samma saker som du. Dating på nätet ska passa in i ditt liv, inte störa det. Det verkar finns en märkbar ärlighet i äldre dejtares profiler som betonar vikten av kompatibilitet, och detta kan vara en viktig orsak till äldre dejtares framgång. Genom att ha tydliga relationsmål, vara öppna och ärliga i sitt sökande, och använda vårt personlighetstest för att finna någon verkligt kompatibel, så är det föga förvånande att så många också når framgång genom att dejta på nätet.

LÄS ÄVEN: UNDERSÖKNING - SENIORERS FÖRVÅNANDE SEXLIV

Mogen dating på nätet tips

På ELITSINGLAR erbjuds seniorer och mogna dejtare en idealisk dating på nätet service. Vår matchmaking-process, som bygger både på ett detaljerat personlighetstest och dina personliga relationspreferenser, är designat för att försäkra att par som möts genom sidan har djupt kompatibla personligheter. Detta innebär att dina partnerförslag bara är medlemmar som i mesta möjliga mån stämmer överens med vad du söker. Kanske söker du någon som delar din religion eller  är singelförälder till exempel? Vi ser även till att alla våra medlemmar har ärligt uppsåt genom att verifierar alla profiler manuellt. Dating på nätet, som Claudia påpekar i sin krönika, ”är inte längre de ungas domän”. Oavsett om du söker ett seriöst och långvarigt förhållande, äktenskap eller bara en vän för livet så är det enkelt, säkert och designat med dina behov i åtanke.

Tips:

Testa dating på nätet med ELITSINGLAR du med
Matchmaking som fungerar

Vårt unika matchmaking-system gör letandet åt dig. Efter att du fyllt i vårt psykolgiskt baserade personlighetstest så kommer du matchas ihop med andra singlar som har samma värderingar och egenskaper som är passande för din personlighetstyp. 

Dejta på nätet med ELITSINGLAR
Hitta din själsfrände med dating på nätet

Sverige är ett väldigt singeltätt land, men vilken nytta gör det om man aldrig får tillfälle att faktiskt träffa några av dem? Ge dig själv chansen att träffa härliga singlar enklare och smidigare genom dating på nätet du med!

Dating på nätet med ELITSINGLAR
Det är aldrig för sent

Det spelar ingen roll hur gammal du är, var du bor eller hur din livssituation ser ut. Dating på nätet är till för alla, du kan göra det ifrån tryggheten av ditt eget hem och precis när, hur och var du vill!