Förförelse och flirtande – ta hjälp av vetenskapen

Förförelse - ELITSINGLAR

När förfördes du senast? Förmodligen var det inte särskilt länge sedan. Vi förknippar ofta förförelse med romantiska sammanhang men faktum är att vi både förför och förförs ständigt…

Under jobbintervjun, i samtalet med försäljaren eller när vi bad den nye grannen om hjälp med att ta in posten… Förförelse är ett effektivt sätt att uppnå det vi vill ha. Förförelsekonsten kan tyckas vara något naturligt. En konst som vi alla automatiskt borde behärska till fullo. Dessvärre så är inte riktigt så enkelt. Däremot så kan vi alla bli bättre på att förföra. Flirt och attraktion är ämnen det forskats mycket i, varför inte ta hjälp av vetenskapen för att bli bättre på att förföra?

Förförelse med enkla flirttekniker

Det finns forskning som stöder tesen att det i dejtingsammanhang är viktigare att vara bra på att flirta än att ha ett fördelaktigt utseende. Forskare vid universitetet i Webster kommit fram till att det är de personer som använder sig av enkla flirttekniker som ögonkontakt och leenden som lyckas bäst med att locka till sig potentiella partners.

Ett annat sätt att flirta på är att lära sig att använda lagom och rätt typ av kroppskontakt. Forskarna delar in beröring i tre olika kategorier som signalerar vänskap, trolig attraktion och säker attraktion. En beröring som endast signalerar vänskap är till exempel ett handslag eller en dunk i ryggen. Att lätt röra vid någons arm eller lägga handen om midjan på någon hintar om ett romantiskt intresse. Att lätt röra vid någons ansikte anses däremot vara en kristallklar attraktions-signal som når fram till alla, kvinnor som män.

LÄS ÄVEN – FÅ TILL DEN PERFEKTA KYSSEN

Lär dig att tyda kroppsspråk

Det finns otaliga avhandlingar som behandlar kroppsspråkets betydelse i sammanhang där flirt står i centrum. Kroppsspråket får oss att framstå som mer attraktiva och låter oss visa intresse. Man brukar skilja på negativa och positiva signaler. Positiva signaler kan vara att en person ler mot dig, lutar sig mot dig, har en öppen kroppshållning eller leker med ett smycke eller en hårslinga. Negativa signaler inkluderar att personen du försöker förföra har korslagda armar, lutar sig bort från dig, kliar sig på näsan eller tittar åt sidan. Såväl de positiva som negativa signalerna kan vägleda oss i olika situationer, till exempel på en första dejt. Genom att spinna vidare på de beteenden och konversationer som framkallar de positiva signalerna och minimera de negativa framstår vi som mer attraktiva. För den som tycker att kroppsspråk är knepigt att läsa av är det, i de flesta fall, en konst som kan övas fram.

Att hitta ett hållbart förhållande

De flesta singlar håller nog med om att det kan vara svårt att hitta någon som man vill förföra. Krogen och utelivet leder ofta till besvikelser. Dejting online har kommit att bli ett av de allra vanligaste sätten att träffas på. Varför inte ta hjälp av en vetenskaplig metod för att hitta en partner? EILTSINGLARs metod identifiera de faktorer som är grundläggande för om ett förhållande kan komma att fungera. Här kan du läsa mer om vår matchmaking och registrera dig redan idag.

Sources:

http://time.com/59786/how-to-flirt-backed-by-scientific-research/

https://www.psychologytoday.com/blog/the-attraction-doctor/201110/reading-basic-body-language-dating-and-persuasion-success

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion