Europas mest – och minst- romantiska singlar

Alla hjärtans dag undersökning av ELITSINGLAR

Över 8000 europeiska singlar har tyckt till om Alla hjärtans dag och vi fick bland annat reda på att svenskar vill höra ’Jag älskar dig’ oftare än andra skandinaver och att 97 % av svenska singlar kan tänka sig att gå på en första dejt på Alla hjärtans dag.

Här vill man helst få blommor på Alla hjärtans dag

Lagom till Alla hjärtans dag så har ELITSINGLAR rådfrågat över 8000 europeiska singlar om hur de helst yttrar sin kärlek. I Sverige visade det sig att över hälften (53 %) vill få blommor den 14:e februari – varav 68 % var kvinnor och 33 % män. Blommor var även svenskarnas förstaval för vilken som är den ideala presenten att få på Alla hjärtans dag följt av vin, choklad och smycken. Frankrike och vårt grannland Norge var de länder i Europa som man vill ha mest blommor.

Då ska man säga ”Jag älskar dig” första gången

26 % av svenskar anser det viktigt att höra ”Jag älskar dig” dagligen och slår därmed sina skandinaviska grannländer. Frankrike är det europeiska land som vill höra frasen mest (46 %) och Nederländerna det land med sina 10 % minst. Hela 76 % ansåg att det inte finns någon tidsgräns för när man kan säga de tre magiska orden för första gången. 14 % ansåg det vara rimligt att förklara sin kärlek efter en månad och 6 % efter ett halvår.

Svenskar vill höra ”Jag älskar dig” oftare än andra skandinaver

Alla hjärtans dag inte en dag bara för par: hela 97 % kan tänka sig att gå på en första dejt med någon på Alla hjärtans dag och 59 % anser det OK att göra slut med någon på denna dag.

Om ELITSINGLAR:
ELITSINGLAR är en matchmakingtjänst för akademiker samt karriärfokuserade singlar som söker en långvarig och seriös relation online. ELITSINGLAR lanserades i september 2013 och får nu över 2000 nya medlemmar i veckan. Snittåldern ligger på 45,5 varav 53% är kvinnor och 47% är män. Hela 79% av våra Premiummedlemmar är akademiker.

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion