Sverige har de sportigaste singlarna i Europa!

Singlar som är sportintresserade känner sig avsevärt sexigare och har högre sexdriv och större självförtroende än de med ett medelintresse. Det visar en färsk studie av ELITSINGLAR där närmare 250 000 singlar deltagit. I samband med sommarens stora sporthändelser så listar vi även de svenska atleter och grenar som är framröstade som de sexigaste 2016.

Det sägs ofta att Sverige är ett av väldens hurtigaste länder och nu är det bevisat – svenska singlar är de mest sportintresserade i Europa. Hela 77 % har ett starkt intresse för sport, cirka 20 % högre i genomsnitt än våra europeiska grannländer.

Singlar som tränar fäster större vikt vid en potentiell partners utseende

De sportintresserade singlarna har 20 % högre sexdriv i genomsnitt än de som inte är intresserade av sport (52 % vs. 72 %). De känner sig även 20 % mer självsäkra och 26 % sexigare! Det visade sig även att de med ett intresse för att titta på sport på tv hade högre självkänsla och sexdriv än genomsnittet! 62 % av sportintresserade singlar erkände ge stor vikt vid en potentiell partners fysiska attribut medan bara 42 % av de som inte tränar höll med. ELITSINGLARS relationsexpert Charlotte Sander förklarar hur träning kan hjälpa ens kärleksliv: ”När vi mår bra och tar hand om oss hälsomässigt så sänder vi ut att vi är i balans och detta attraherar och får människor att vilja lära känna oss och vara nära oss. Det inte bara attraherar utan kan också inspirera andra till att vilja komma i balans och kanske du får frågan hur du äter och tränar hälsomässigt, du väcker nyfikenhet så att prata om träning och hälsa kan vara en bra inkörsport och start på en ny relation.”

Angelica Bengtsson och Henrik Stensson kniper guld för attraktivaste atleterna

Det röstades även fram de atleter som de ansågs mest attraktiva – guld, silver och brons platserna kneps av första platsen av Angelica Bengtsson (friidrott), följd av Emilia Fahlin (cykel) och Anna Laurel Nash (boxning). På den manliga prispallen står Henrik Stensson (golf) på topp följd av Jesper Stålheim (segling) och slutligen på tredje plats Kristian Karlsson (bordtennis). När det kom till vilka idrottslegendarer genom tiderna som svenska singlar fann mest attraktiva så toppar Peter Forsberg listan, följd av Zlatan och Björn Borg. I den kvinnliga ligan vann Charlotte Kalla, följd av Pernilla Wiberg och Carolina Klüft!

Friidrott framröstad som sexigaste grenen

De sexigaste grenarna var friidrott (33 %) och gymnastik (24 %) följt av simsporter (17 %). Minst attraktivt ansågs mer macho sporter så som boxning (30 %), tyngdlyftning (24 %) och rugby (11 %).

ELITSINGLARS studie av närmare 250,000 Europeiska medlemmar, juli 2016.

Metod:

När man registrerar sig på ELITSINGLAR så fyller man i ett personlighetstest som består av över 200 frågor. Bland dessa frågor så blir medlemmarna tillfrågade att ranka på en skala från 1 till 7 (med 1 som det lägsta) sitt intresse för olika aktiviteter så som sport. Vi analyserar sedan svaren

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion