Husdjur – så påverkar de ditt kärleksliv!

Den senaste studien genomförd av ELITSINGLAR avslöjar 386 svenska singlars inställning till sällskapsdjur och dejting. Det visade sig bland annat att hundtricket fungerar lika bra på nätet som i parken och att husdjur både kan hjälpa och stjälpa i kärleksliv…

Husdjur påverkar kärleksrelationer

Kan husdjur verkligen påverka en romantisk relation och dess framtid? Enligt 62 % av de medverkande så är svaret: ja. 38 % av singlarna anser dock att ett husdjur aldrig bör ha inflytande på ens kärleksliv. 63 % av de svarande som har husdjur anser att husdjur kan ha en positiv inverkan på förhållanden då er ”ger trygghet och är kärleksfulla”.

Husdjur eller kärlek? Så väljer svenska singlar

48 % av singlarna anser det inte förvånande att ett förhållande kan ta slut på grund av ett husdjur! Faktum är att 6 % hade varit med om just detta. Den troligaste anledningen till att göra slut på grund av ett husdjur är att den nya partnern och djuret inte fattar tycke för varandra (48 %) följt av att partnern ger mer uppmärksamhet till djuret än till själva förhållandet (28 %).

Husdjur kan ge ditt kärleksliv en boost!

71 % av de som har husdjur inkluderar det i sin datingprofil då de anser att det kan ”ge dem en fördel” och för att ”djuret är en stor del av ens liv”. 48 % anser husdjur kan ha en positiv inverkan vid nätdejting att man har en flufflig vän. Att ta med djuret på första dejten anses charmigt av 55 % medan resten finner det avtändande och råder sin dejt att lämna djuret hemma.

Hundtricket – en raggningsklassiker

39 % anser att någon som har husdjur blir mer attraktiv på av att ha husdjur – både online och offline. En annan fördel är att 78 % av de som har husdjur anser att djur möjliggör mer oväntade möten och utbyten vilket gör det enklare bilda nya relationer. Att ha hund är dock mer attraktivt (68 %) än att ha katt (32 %).

Läs även vår artikel i ämnet här.

Källa: 66 % kvinnor. 322 registrerade ELITSINGLAR-medlemmar. Genomsnittsålder: 55 år.

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion