Husdjur – så påverkar de ditt kärleksliv!

Husdjur & dejting - ELITSINGLAR

Skulle du kunna falla handlöst för en typisk kreativ kattmänniska eller är den socialt begåvade hundägaren mer din melodi? När vi på ELITSINGLAR frågade våra användare om husdjurens betydelse för en romantisk relation fick vi spännande svar.

Det visade sig att våra fyrbenta vänner har större betydelse än vad vi kanske tror när det kommer till våra romantiska förhållanden. Vad säger egentligen våra husdjur om oss och finns det rentav sällskapsdjur som gör oss mer attraktiva än andra?

Det säger ditt husdjur om dig som partner

Enligt SCB är katter vårt allra mest förekommande husdjur följt av hundar. Långt därbakom kommer andra sällskapsdjur som kanin, fågel och hamster. Visst känner vi alla en typisk hund- eller kattmänniska? Hundägare brukar såväl av pressen som i seriösa forskningssammanhang beskrivas som extroverta och socialt begåvade. Medan kattägare beskrivs som mer introverta, känslosamma och kreativa. Men hur är den som har ett annat husdjur än katt eller hund då? Forskare vid St. Mary’s College tittade på personlighetsdrag hos individer med lite mer ovanliga husdjur.

LÄS ÄVEN: DEJTINGSAJTER – DÄRFÖR FUNGERAR DEM

Ormägare visade sig vara okonventionella och snabba att haka på trender medan hästägare tycks vara självmedvetna och introspektiva. Fågelägare beskrevs som duktiga på att ta för sig i sociala sammanhang medan sköldpaddsägare tycktes vara hårt arbetande och pålitliga. Oavsett vilken betydelse vi väljer att lägga vid den här typen av studier så finns det en sak som förenar alla husdjursägare. Det har nämligen visat sig att husdjursägare tror på kärleken i större utsträckning än de som inte har något sällskapsdjur. De är helt enkelt mer benägna att tro att det finns en själsfrände som väntar på dem.

Husdjur, så tycker singlarna

Det finns vetenskapliga belägg för husdjurens välgörande betydelse. De gör oss lugnare, gladare och friskare. När vi på ELITSINGLAR frågade våra användare om husdjurens betydelse i en romantisk relation så visade det sig att de även är viktigare än vad vi kanske tror i kärlekslivet. Så många som 39 % av våra användare tyckte att husdjur gör oss mer attraktiva. Hela 62 % tror att husdjur kan påverka en relations framtid och 6 % har varit med om att ett förhållande tagit slut på grund av ett husdjur. Notera även att det kan löna sig att välja husdjur med omsorg… Att ha hund ansågs vara mer attraktivt än att ha en katt. Det visade sig att 68 % av de tillfrågade föredrog hundägare jämfört med 32% som tyckte kattägare var det attraktivaste valet.

Ger ett husdjur dig en fördel vid dejting?

En studie visar att hundägare dejtar mer som hundar och kattägare mer som katter. Där kattägarna beskrevs som mer reserverade och hundägarna mer ”på”. Intressant är att det även finns forskning som visar att amerikanska hundägare spenderar dubbelt så mycket pengar på en första dejt som kattägare. Man tror att detta eventuellt härstammar från att katter kräver mindre underhåll än hundar och att de sistnämnda ger mer uppmärksamhet än katter. Kanske är det dock bäst att inte generalisera alltför mycket och ta en del slutsatser med en nypa salt. På dejten kan det ju visa sig att kattägaren är ett socialt geni eller att hundägaren den konstnärssjäl som du alltid drömt om? Vi på ELITSINGLAR är stadigt övertygade om att en ordentligt genomförd matchmaking är det effektivaste sättet att finna kärleken. Varför inte ta första steget och registrera dig redan idag?

Läs undersökningens resultat sin helhet här!

Sources:

https://www.psychologytoday.com/blog/the-personality-analyst/201406/can-you-tell-the-cat-lovers-the-dog-lovers
http://www.skk.se/Global/Dokument/Om-SKK/SCB-undersokning-Hundar-katter-och-andra-sallskapsdjur-2012.pdf
https://www.psychologytoday.com/blog/the-social-self/201107/friends-benefits-pets-make-us-happier-healthier
https://www.psychologytoday.com/blog/canine-corner/201309/dog-lovers-cat-lovers-and-human-dating-behavior

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz