Kvinna söker man – öka dina odds!

Kvinna söker man med ELITSINGLAR

Att vara en framgångsrik kvinna som söker man kan innebära svårigheter och fördomar som män sällan stöter på när det kommer till dejting enligt en ny undersökning på vi på ELITSINGLAR utfört.

En tyvärr vanlig stereotyp när det kommer till dejting är att medan män värdesätter ett attraktivt utseende hos en partner så prioriterar kvinnor sin partners status – deras jobb, förmögenhet, sociala ställning, och så vidare. Dock så visar resultaten från en BBC-undersökning som gjordes online av Richard Lippa 2007 en indikation på att det finns mycket mer enhetlighet mellan könen än så.1 Harvard-psykologen Dr Justin Lehmiller hävdar att de dikotoma (ömsesidigt uteslutande) antagandena om manlig/kvinnlig attraktion är ”extrema förenklingar”.2 ELITSINGLAR granskar Lippas undersökning, och frågar sig vad undersökningens resultat betyder när en kvinna söker man och vice versa på vår sida.

Kvinna söker man - ELITSINGLAR banner

Mätningen av attraktiva personlighetsdrag

I studien – som bygger på en undersökning av nästan 200,000 människor (medelålder 32) – så ombads deltagarna att rangordna sina topp tre av 23 personlighetsdrag. Richard Lippa ordnade följaktligen egenskaperna baserat på hur många som rankades var i deras topp tre. Resultaten av studien kan ses i ett diagram, vilket visar procentantalet av män och kvinnor som rankar de tio mest populära dragen i sin topp tre. Några noterbara drag som hamnade utanför de tio populäraste egenskaperna inkluderar kondition, föräldraförmågor, status, pengar och framgång.

Kvinnor söker män med humor, intelligens och ärlighet

Det mest anmärkningsvärda med den här undersökningen är att den visar att män och kvinnor faktiskt delar gemensamma karaktärspreferenser, om än med något olika vikt lagd vid vissa drag. Trots att ”män konsekvent rankar en partners utseende att vara viktigare än vad kvinnor gör” (43% av de manliga deltagarna rankade ’snygghet’ i deras topp tre jämfört med 17% av kvinnorna), både könen angav dock humor, intelligens och ärlighet som tre av deras fyra viktigaste drag. Faktum är att av de topp tio dragen som visas i diagrammet, så var nio samma – den enda skillnaden var prioriteringen av ambition för kvinnor och partnerns ålder som den tionde viktigaste faktorn för män.

Vad innebär detta?

Denna studie visar övergripande att både män och kvinnor känner igen samma slags personlighetsdrag som utgör grunden för en framgångsrik, långsiktig relation, snarare än ytlig social status och förmögenhet. Ingen av dessa var med i topp tio rankingen för kvinnor, vilket direkt motsätter sig den stereotypa bilden att en kvinna söker man på denna grund. Intressant nog, så placerade både män och kvinnor pengar och social status i en liknande position med 1%-2% av deltagarna som rankar de egenskaperna i sin topp tre. Med andra ord, studien har slutgiltigt bevisat att de mest önskvärda karaktärsdragen – oavsett kön – är inneboende.

Oavsett vilka egenskaper du finner mest tilltalande hos en potentiell partner så kan du finna seriösa singlar med ELITSINGLAR, vi erbjuder dating för alla åldrar och preferenser så som mogen dating och gaydating. Registrera dig gratis redan idag för att starta jakten på den rätte!

Dela med dig av dina åsikter angående man söker kvinna nedan!

Sources:

1 Lippa, R. A. (2007). ’The Preferred Traits of Mates in a Cross-National Study of Heterosexual and Homosexual Men and Women: An Examination of Biological and Cultural Influences’. Archives of Sexual Behaviour, Vol. 36, 2, pp192-208.
2 Lehmiller, J. (2013). ’Do Men and Women Prefer Different Traits in a Romantic Partner? Online article on The Psychology of Human Sexuality.

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz