Vänligen markera ditt val
  • Jag är:
Minst 6 tecken varav 1 siffra
54% kvinnor 46% män
%
54% kvinnor 46% män
Lika många män som kvinnor är medlemmar på ELITSINGLAR
Nya medlemmar
10 000+
Nya medlemmar
Tusentals nya singlar upptäcker ELITSINGLAR varje vecka
Akademiker
68%
Akademiker
Majoriteten av våra Premiummedlemmar har universitetsutbildning

Dejta framgångsrikt du med!

För upptagen för att dejta? För många ensamstående karriärister kan det vara svårt att hitta en partner som man kan dejta, som passar deras personlighet och livsstil. Lär dig mer om fördelarna med seriös dejting online.
Dejta med ELITSINGLAR

En möjlig förklaring till detta är att allt fler människor prioriterar sina karriärer över sina privatliv. Men till vilket pris? En del av den allmänna trenden där giftermål ingås allt senare i livet kan förklaras med kvinnors yrkesmässiga framgångar och bristen av tid för dejtande hos karriärsorienterade singlar.1  Att dejta seriöst online, å andra sidan, erbjuder fantastiska möjligheter att träffa likasinnade singlar där det finns starka indikatorer till att en resulterande relation är både mer tillfredsställande och mer stabil än förhållanden som börjar offline.2

Vem är för upptagen för att dejta?

Det är ofta utmanande för karriärister att hitta någon som är lämplig att dejta, och färska uppgifter indikerar att särskilt kvinnor är mindre benägna att uppoffra sin karriär för en romantisk relation. 2002 fann Harvard Business Review i en undersökning att 42% av kvinnliga karriärister i åldern 41-55 i USA var barnlösa, medan 57% var ogifta.3  Den negativa kopplingen mellan en framgångsrik karriär och äktenskap hintar att det är komplicerat att kombinera privat framgång med en yrkesmässig sådan. Medan denna trend uppenbarligen även påverkar män finns det en uppenbar skillnad mellan könen. I en studie från 2007 gjord av Mosher och Burg, till exempel, indikeras det genom en undersökning av utexaminerade topp-studenter ”att män var mer villiga än kvinnor att offra sin karriär.”4

Dejta - en utmaning att hitta tid

En möjlig förklaring till denna trend kan vara den upplevda tidsbristen för att finna någon lämplig att dejta. Samma period i livet (mellan 25 och 34) är den som är mest sannolik för giftermål, men den är även en kritisk tid för karriärsbyggande. Krävande jobbscheman och stressiga liv innebär att möjligheterna till att finna någon som man genuint passar ihop med är begränsade, vilket är en utmaning för Sveriges högpresterande. Larissa Faw noterar ett mönster hos kvinnor, ”en slapphänt inställning till att söka potentiella partners. Vi är för upptagna med att dominera världen, vi har inte tid att hänga i barer.”  När det är svårt att hitta någon lämplig på grund av tidspress så är en av fördelarna med att dating på nätet, som Eli Finkel pekar ut att, ”Möjligheterna till att möta potentiella partners som skulle vara osannolika att möta genom andra tillvägagångssätt”.6  

För yrkesverksamma singlar med minimal tid över för att dejta som söker online för att möta en likasinnad partner – någon med en liknande intellektuell eller professionell nivå och en kompatibel livsstil – är nätdejting numera en mycket attraktiv metod.

Karriärsmedvetna dejtar med höga förväntningar

Att ha vissa förväntningar på en partner ska inte stå i vägen för sökandet efter ett långt, lyckligt förhållande; trots det är just detta fallet för många karriärsmedvetna. Väntan på en partner med en liknande framgång och livsstil är förståelig enligt Faws; ”Vi har vissa icke-förhandlingsbara förväntningar på potentiella partners... livet har alltid gått som planerat, så varför skulle vi inte få en man som uppfyller dessa (rimliga) krav”.7   Även detta kan vara svårt när tiden över för socialiserande är så minimal. Att dejta framgångsrikt, däremot, tillåter enligt Cacioppo  ”individer att vara mer selektiva i att identifiera en kompatibel partner.”8

ELITSINGLAR vill göra det möjligt för sina användare att lyckas i båda delar av sina liv; en framgångsrik karriär bör inte hindra ett lyckligt privatliv. Genom att använda en matchmaking-service som omfattar personlighetsdrag och relationspreferenser, så behöver inte våra medlemmar uppoffra varken sina karriärer eller höga förväntningar när det kommer till att hitta en långvarig relation eller att dejta.

Dejta med oss du med! ELITSINGLAR reg banner

Dejta online du med genom att registrera dig idag!

Om du har några frågor om att dejta - lämna gärna en kommentar nedan.

Tips:

Dejta seriöst med Elitsinglar
Dejta seriöst

Om du söker seriös dejting samt en potentiell partner som vill ha ett långvarigt förhållande har du hittat rätt med ELITSINGLAR. Vi tar dejting på allvar och gör allt vi kan för att du ska hitta din drömmatch!

Dejta med matchmaking
Smart matchmaking

Vårt vetenskapliga och psykologiskt baserade personlighetstest är grunden för vår unika och effektiva matchmaking-metod. Vi fokuserar på kvalitet framför kvantitet; de partnerförslag du får är enbart de vars profiler överensstämmer med dina önskningar.

Dejta framgångsrikt du med via ELITSINGLAR
Personlig och professionell framgång

Du skulle aldrig dyka upp oförberedd på ett jobbmöte eller strunta i att göra en uppgift din chef gett dig. Nu är det dags att få samma inställning till ditt kärleksliv som till din karriär. Lämna inte kärleken till chans, blir pro-aktiv och investera tid i att träffa din nya partner via smidig och smart nätdejting!