Datingsida – hitta rätt för dig!

Datingsida - vilken väljer du?

Ända sedan den allra första datorbaserade matchmakingen 1964 så har populariteten och sofistikeringen av datingsidor växt exponentiellt och används numera av många svenska singlar.

Idag är online dating den främsta metoden för aktiva singlar att söka efter och finna meningsfulla förhållanden. Framgång online förlitar sig dock på valet av datingsida, och att välja den rätta kan vara svårt.

Ger en stor datingsida mer värde för pengarna?

Många datingsidor anspelar på antalet medlemmar de har som en indikation på sidans kvalitet. Hos ELITSINGLAR så försäkrar vi oss om att våra medlemmar kan finna en seriös långvarig partner genom att enbart erbjuda aktiva singlar som partnerförslag och genom att fokusera på att vår medlemsbas är fylld av människor som söker ett meningsfullt, långvarigt förhållande. Att försöka kontakta inaktiva eller oseriösa medlemmar är en frustrerande verklighet för många av de stora datingsidorna, och en som vi reducerar till ett minimum.

ELITSINGLAR banner

Större datingsidor hindrar ofta sökandet efter någon genuint kompatibel. Forskning inom ’paradoxen av val’ fenomenet, till exempel, Iyengar och Lepper (2008) fann starka indikationer att ju fler val vi får desto mindre benägna är vi att handla och dessutom mer missnöjda med det val vi väljer. Istället för ett erbjuda gränslös browsing av profiler använder sig ELITSINGLAR istället av smart profilering för att kunna tillhandahålla kompatibla förslag som matchar dina individuella sök-preferenser dagligen. Genom att begränsa utbudet av potentiella partners till de som är mest kompatibla kommer inte enbart browsing upplevelsen vara smidigare men hjälper oss även att skapa mer tillfredställande långvariga förhållanden.

Enligt den ledande socialpsykologen Eli Finkel, så har en datingsida som använder sig av denna process tre stora fördelar: de ”erbjuder oöverträffade nivåer av tillgång till potentiella partners… tillåter nätdejtare att lagra en känsla av kompatibilitet… och kan förvisa människor som troligtvis inte skulle vara en lämplig partner i allmänhet”.1

Gratis eller betald?

För nätdejtare utan specifika krav så är gratis dejting ett praktiskt val. För singlar som söker ett långvarigt förhållande, å andra sidan, varnar Cathy Myers att ”på gratis datingsidor kan du finna singlar men även gifta människor som vill ha ett billigt sätt att möta någon på och deras avsikter kanske inte är detsamma som ditt”.2

Att betala för en datingsida garanterar en hög kvalitet på service samt ett dedikerat kundtjänst-team, som verifierar användarinnehåll för att kunna förhindra falska användare från att skapa profiler. Detta betyder att medlemmar enbart får partnerförslag från genuina, kompatibla, aktiva användare – och därmed minimerar att slösa bort tid och på så sätt främjar en angenäm jakt på kärlek. I kontrast med kostnadslösa tjänster, så kan sidor som ELITSINGLAR där man abonnerar erbjuda en överlägsen medlemskapsbas; med genuina användare som delar dina förväntningar av ett seriöst förhållande och som är kompatibel med just dig.

Använd en datingsida för en mer tillfredsställande relation

Som ett bevis på succén av datingsidor som tar en avgift, så fann en ny studie gjord av den USA-baserade Proceedings of the National Academy of Sciences att inte enbart så har en tredjedel av giftermål i USA påbörjats online, men även att dessa ”bedömdes som mer tillfredsställande… [och] mindre troliga att sluta i separation och skilsmässa än de förhållanden som påbörjades offline”.3 Medan online dating i Sverige ännu inte har granskats så nära ännu så har logiken att söka kärlek online blivit allt mer uppenbar för varje år som går. Aktiva medlemmar, en effektiv kompatibelitets modell samt en dedikation till en fantastisk kundtjänst och säkerhet är bara några av fördelarna som ELITSINGLAR erbjuder sina medlemmar som söker efter ett meningsfullt, långvarigt förhållande.

Vad väntar du på? Registrera dig nu för att starta jakten på kärlek via en datingsida redan idag.

Sources:

1 Finkel, E.J., Eastwick, P.W., Karney, B.R., Reis, H.T., and Sprecher, S. (2012). ’Online Dating: A Critical Analysis From the Perspective of Psychological Science’. Psychological Science in the Public Interest, Vol. 13(1), pp3-66

2 Myers, C. (Date unknown). ’Top Five Free Online Dating Sites’. Published online on about.com.

3 Cacioppo, J.T., Cacioppo, S., Gonzaga, G.C., Ogburn, E.L., and Vander Weele, T.J. (2013). ’Marital satisfaction and break-ups differ across on-line and off-line meeting venues’ PNAS.

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz