Så skapar du en tilltalande dejtingprofil

En bra dejtingprofil - så här gör du

Framgångsrik nätdejting bygger mycket på att din profil lyckas ge ett minnesvärt första intryck.

Om andra användare snabbt identifierar något attraktivt eller lockande i din dejtingprofil, så är förutsättningarna goda för framtida kontakt. En ointressant profil som inte lyckas imponera direkt kommer snabbt att bli förbisedd och glömd. Här följer några förslag som hjälper dig se till att din profil klart och tydligt representerar vad just du har att erbjuda via din kontaktannons.

Var noga med beskrivningen av dig själv

Det öppna textfältet i din dejtingprofil är den bästa möjligheten för att presentera dig själv. Försök vara intressant och särskilj dig själv för att uttrycka din personlighet så mycket som du kan. Studier har visat att dessa självbeskrivande delar av en nätdejting profil påverkar attraktion mycket mer än de fasta frågorna, så se till att du drar nytta av dem. Dessa ledtrådar till din personlighet är, gemensamt med din bild, den främsta drivkraften för en potentiell partner att kontakta dig. Presentera dina personliga egenskaper i kvalitetsordning så att dessa blir minnesvärda.

ELITSINGLAR reg banner

Var detaljrik och stick ut på rätt sätt

En omfattande beskrivning av dina förmågor, intressen och mål kommer hjälpa att skilja din dejtingprofil från alla andra på sidan. Vårt personlighetstest kommer att ge sökare mycket kompatibla matcher, så att deras partnerförslag kommer vara likartade. En attraktiv profil uppnås bäst genom att undvika allmänna uttalanden och att noggrant tänka igenom varför just du borde bli kontaktad. Sättet som du beskriver dig själv här tillåter andra singlar att få en liten inblick i ditt liv och en möjlighet att föreställa sig att vara med dig. Så se till att ge en sann bild av ditt liv genom att uttrycksfullt beskriva dig själv samt våga definiera vilken typ av relation du vill ha. Forskning tyder på att en profil som innehåller mycket information uppmuntrar relativt färre kontakter när det kommer till online dating, men de som väl tar kontakt är sedan mycket mer kompatibla för ett meningsfullt förhållande. En mer engagerande, detaljerad online personlighet kommer att indikera en mer passionerad och intressant individ; utnyttja det utrymme du har att visa människor djupet av din personlighet. Det kommer att finnas någon kompatibel, och framgång är mer sannolik med en dejtingprofil där du vågar definiera vem du är.

LÄS ÄVEN – EXPERTENS TIPS TILL EN BRA PROFIL

Uppdatera regelbundet

Se till att din profil utvecklas i takt med ditt liv. Se över den ibland, lägg till nya erfarenheter, eller uppdatera dina intressen för att bäst spegla din nuvarande karaktär. Detta tyder på att du är en aktiv medlem och fortfarande är intresserad av att finna en dejt samtidigt som upptäckten av en ny passion eller hobby kan öppna upp en möjlighet för fler potentiella partners när det gäller nätdejting. Oavsett om du är en publicerad författare eller seglar varje helg, se till att berätta detta för dina möjliga romantiska intressen och ge dem det största möjliga intrycket av dig som de kan få.

Din profilbild

En tilltalande profilbild är den starkast avgörande faktorn för om din dejtingprofil är allmänt tilltalande, och slutsatser som dras om din personlighet tack vare första intryck har en bevisad effekt på ett framtida förhållande. Om din profil besöks regelbundet, men du tycker att du borde få fler kontaktförfrågningar, så kan det vara en god idé att byta bild. Nedan följer några saker värda att tänka på.

Forskning visar tydligt på att porträttbilder är de mest framgångsrika. En profil borde naturligtsvis fokusera på dig och vara ett ärligt uttryck för dig och din personlighet eftersom en relationsframgång är mer trolig när ett första möte via nätdejting överensstämmer väl med hur din person är i verkligheten. Du kan, naturligtvis, även lägga till upp till 23 andra bilder i din dejtingprofil.

Tänk på personlighetstypen som projiceras av ditt foto. Forskning inom detta område ger några suggestiva grunder, men i slutändan är de bästa bilderna vanligtvis de som presenterar dig i ett sant och engagerande sätt; få bilden att komplettera hur du presenterar dig själv genom din hela profil.

Den vanligaste uppfattningen är att en profils öppenhet i allmänhet uppmuntras genom att le direkt in i kameran, men några intressanta nyanser som beror på kön har föreslagits i en färsk undersökning. I en studie av Olivola et al så visade det sig att en utåtriktad profil är positivt sammankopplad med succé inom nätdejting, men intressant nog så fann manliga profiler mycket mer framgång med en mer seriös och polerad typ av foton än kvinnor. I forskning gjord av Fiore et al så fastslogs det att män ansågs mer omedelbart attraktiva om de såg genuina och utåtriktade ut, medan en kvinnlig dejtingprofil var mer attraktiv när den framstod som osjälvisk och feminin med högt självförtroende. Det kan alltså vara en god idé att överväga stilen av ditt fotografi när du försöker att presentera ditt sanna jag i din dejtingprofil.

Så, för att sammanfatta hur du bäst bygger upp en framgångsrik profil; lägg ner energi på att skriva en detaljerad och originell profil, uppdatera din sida med jämna mellanrum och välj en profilbild som är sanningsenlig och tydlig. Lycka till med kärleken!

Sources:

Olivola, C., Todorov, A., Hortacsu, A., and Ariely, D. (2008). ’How Do First Impressions Impact Success in Internet Dating?’. Presentation at The Fourth International Conference on Technology, Knowledge and Society, Northeastern University, Boston, 18-20 January 2008. (URL http://t08.cgpublisher.com/proposals/121/index_html)

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz