Hitta rätt dejt för dig

I Sverige, som är ett av världens singeltätaste länder, kan det vara enkelt att träffa någon. Men att träffa precis rätt är en långt större utmaning…

En tredjedel av internetanvändarna idag söker efter kärleken på nätet – en trend som bara fortsätter att växa. Att träffa sin partner genom vänner och bekanta har länge varit vanligt, men att fråga någon i vänskapskretsen om en date är ett stort och svårt steg för många. Med hjälp av nätdejting har vägen till kärlek blivit betydligt enklare. Här är ELITSINGLARs tre bästa tips för att hitta precis rätt.

Det är okej att vara kräsen

För singlar som ställer höga krav kan det vara extra svårt att hitta den rätta. Fördelen med ELITSINGLAR är att vi genom ett omfattande personlighetstest matchar medlemmarna som verkligen passar för varandra. Metoden är ett träffsäkert verktyg för lyckosam matchmaking eftersom den kan identifiera människor som är särskilt väl lämpade för ett långvarigt förhållande tillsammans.

Psykologer vid Northwestern University har rapporterat att: ”Nätdating har många fördelar över konventionell offline-dating. Det innebär helt nya, och förvånansvärt bekväma, mötesplatser för singlar”. Vissa användare är tursamma nog att hitta rätt direkt, men det kan ta lite tid och ansträngning att urskilja en trevlig bekant från en potentiell ny kärlek.

LÄS ÄVEN: DEJTING 50+ – DIN GUIDE

Dra lärdom från dina tidigare erfarenheter

Alla kontakter och dater som inte resulterar i ett förhållande är inte nödvändigtvis slöseri med tid. Eller som psykologen Eli Finkel uttrycker det: ”Varje ny person du möter är en chans till en gnista och alltid en värdefull erfarenhet”.

Det är dock avgörande att kunna identifiera orsakerna till varför en lovande date inte levde upp till förväntningarna eftersom det är värdefulla indikationer på vad du förväntar dig av en relation. Ett bra och långvarigt förhållande kräver inte bara en ömsesidig attraktion men även delade värderingar och mål. Datingcoachen och författaren till Top three mistakes midlife daters make, Sandy Weiner, betonar vikten av att tänka igenom sina krav för att nå framgång med förhållanden. Hon råder singlar att ”se igenom tidningar för bilder och ord som väcker dina känslor, och använda sedan samma i ditt eget sökande”.

Var öppen för förändring

Att vara positiv är viktigt då din sinnesstämning påverkar hur andra människor uppfattar dig. Bilden du visar upp av dig själv är din bästa bundsförvant när det gäller att hitta den rätta. Sandy Weiner betonar vikten av att vara hålla humöret uppe: ”Om du ger upp på grund av besvikelse, reducerar du dina chanser att träffa någon till nästan noll. Det gäller att se med glädje och en positiv attityd på det mesta som sker i livet”.

När det kommer till ett framgångsrika förhållanden så bör resan vara lika njutbar som målet. Istället för att bli nedslagen, så kan det vara bra att delta i andra aktiviteter också, utanför datingvärlden. Hitta en ny hobby och socialisera med vänner under tiden. Eller som det brittiska Life Coach Directory-förbundet uttrycker det: ”Ta dig an nya utmaningar och sätt dig i situationer där du möter nya människor”. Alltså, ta steget och våga lära känna nya människor!

Elitsinglar reg banner

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz