Över hälften av svenska singlar har haft en utländsk romans

Ny stor undersökning av ELITSINGLAR

7300 singlar från 20 olika länder har medverkat i en studie om förutfattade meningar när det kommer till dejting. ELITSINGLAR har bland annat tagit reda på vilka som har den sexigaste accenten – och i vilka länder som svenskar är det allra hetaste bytet.

Undersökningen visade att över hälften av svenska singlar någon gång har dejtat någon som kommer från ett annat land. Den mest eftertraktade nationaliteten visade sig vara britter – kanske hänger det ihop med att britterna även ansågs vara de med bäst sinne för humor tätt följda av norrmän.

Italien har de bästa kyssarna

De två länder som svenskar ansåg ha de mest passionerade invånarna, Italien och Frankrike, var samma länder som ansågs ha de mest otrogna människorna. Italien knep förstaplatsen för de bästa kyssarna medan fransoserna ansågs ha den sexigaste accenten.

Norrlänningar har den sexigaste dialekten och göteborgare är roligast

När det kom till vårt eget land så var det norrlänningar som ansågs ha den sexigaste dialekten med 31 % av rösterna, sist på listan kom småländska med 8 % av rösterna. Göteborgare anses ha det bästa sinnet för humor. 53 % av svenskar tror att vi är mindre fördomsfulla idag än för 50 år sen och 41 % tror att en av anledningarna till det är sociala medier.

Svenska singlar är eftertraktade utomlands

När det kom till vilka nationaliteter man helst skulle dejta så var Sverige det land som de den absoluta majoriteten av de 20 länderna hade som sitt första val. De länder som ansåg svenskar som de allra sexigaste och attraktivaste var Tyskland, Irland, Nya Zeeland, Australien, Belgien och Norge.

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz