Flirtning – lär dig mästra konsten!

Flirta med ELITSINGLAR du med

Flirting är instinktivt och djupt rotat i oss genom evolutionen. Nästan alla levande varelser – från fåglar till fiskar, ja till och med fruktflugor, vet hur man flirtar!

Den ökande populariteten av online dating har förändrat spelplanen totalt när det kommer till kärlek och hur vi agerar och flirtar med potentiella partners, precis som traditonella könsroller fortsätter att utvecklas så gör även traditionella normer när det kommer till att flirta. En djupare förståelse av modern flirting etikett samt komplexa oskrivna regler är ett kraftfullt vapen när det kommer till att attrahera en partner. ELITSINGLAR avslöjar psykologisk insikt i ämnet för effektfullt flirtande med framgång.

LÄS ÄVEN: SÄKRA TECKEN PÅ INTRESSE

Låt ett flirtigt kroppsspråk sköta snacket

Tvärtemot vad många tror, så börjar flirtande långt innan de första orden ens har utbytts mellan två människor. I själva verket så är enbart 7% av flirting verbal. Kroppsspråk är den mest avslöjande indikatorn av attraktion och utgör 55% av flirtigt beteende, följt av tonen och hastigheten av din röst.1 Denna benägenhet för kroppsspråk som signal är logisk, då dess indirekthet tillåter människor att uttrycka sitt intresse utan att verbalt förbinda sig själva. Så det enklaste sättet att ta första steget mot en potentiell partner är att framkalla ögonkontakt i kombination med ett inbjudande leende.

”Det enklaste sättet att ta första steget mot en potentiell partner är att framkalla ögonkontakt”

Rätt kroppsspråk tillåter dig inte enbart att testa vattnet och därmed enkelt kringgå risken för avvisning, det får dig även att framstå som mer attraktiv för den andra personen. Psykologen Dr. Ben Jones från Aberdeen University fann i en studie där 230 män och kvinnor medverkade att om en person visar någon sina känslor genom ögonkontakt och ett leende så är personen på andra änden mer benägen att besvara denna känsla.2 Dessa subtila signaler kan lätt missas, så det är värt att ägna uppmärksamhet till den andra personens kroppsspråk eftersom de mycket kanske flirtar med dig redan.

Att flirta är en konstform

Det finns bevis för att kvinnor flirtar mer än män gör, då de använder 52 olika flirting signaler för att dra till sig attraktion.3 Den Beverly Hills-baserade flirting coachen Kimberly Seltzer, chef för EliteImageMakeovers, hävdar att, ”Det går tillbaka till den gamla tiden då kvinnor brukade tappa näsduken och mannen plockade upp den.” Hon påstår även att det är en god idé att kvinnan uppmuntrar initial kontakt, ”Om kvinnan inte skickar några signaler, så är det ganska otroligt att en kille skulle komma över och börja flirta”.4

Starta en konversation

Efter att ha visat ett initialt intresse genom att uppmuntra ögonkontakt och ett inbjudande kroppsspråk, så är nästa steg att inleda ett intressant samtal. Forskning vid Harvard visar att människor tycker bäst om att prata om sig själva, så att vara en bra lyssnare och uppmärksam är ett kraftfullt vapen när det kommer till flirting.5 Även om detta kan framstå som kontraproduktivt för dem som anser flirtande vara deras chans att imponera, så är belöningscentralen i vår hjärna, som framkallar glädjekänslor, mer aktiva när vi pratar om oss själva. Personen kommer sedan att associera denna positiva känsla med att vara omkring dig.

Detta betyder dock inte att du ska utöva en mini-intervju. Även om det kanske framstår som frestande att fråga om deras yrkesstatus eller att försöka verifiera att deras framtidsplaner och drömmar överensstämmer med dina. Kimberly Seltzer förespråkar att flirting borde vara ”Roligt och lekfullt”. Men hon varnar, ”Undvik intervju-frågorna. Kärlek och kontakt sker i anslutning med en känsla baserad på just kontakt. Så om du bara pratar om fakta, så kommer inte en anslutning att ske.”

Om samtalet skrider framåt väl, så innebär nästa steg användning av beröring, för att bryta ner barriären till intimitet. Fysisk kontakt, så som en lätt beröring på armen, axlarna eller ryggen är en subtil men ändå kraftfull inbjudan till ytterligare intimitet. Jo Barnett, dejting coachen och författaren till ”Get a date now!”, rekommenderar ”en liten klapp på armen eller en beröring på axeln” avslöjar att beröringen är ”mycket kraftfull i att känna sig nära någon annan samt bygga förtrogenhet” och ”ett härligt, varmt sätt att visa att du är intresserad på”.6

Flirting online

Psykologer har understrykt att datingsidor så som ELITSINGLAR är de bästa ställena att flirta på, då mer fokus läggs på konversationen så att människor kan lära känna varandra på ett djupare plan. Trots skillnaden i miljön, så betonar Seltzer att, ”Samma regler gäller här”. Hon rekommenderar, ”Var lekfull, engagera dig, leta efter ledtrådar i profilen och ämnen som du vill prata om eller dela historier om.”

ELITSINGLARS hemsida tillåter användare att efterlikna verkliga icke-verbala signaler genom ”Skicka leende”-funktionen, så att du enkelt kan uttrycka intresse på ett inbjudande sätt. Att skicka fem ett personligt meddelande är ett idealt sätt att bekanta sig närmare med en potentiell match. För ett första flirtigt meddelande, så manar Jo Barnett att användare borde, ”Hålla det kort men självsäkert; var alltid positiv och smickrande. Välj ut något speciellt från deras profil och kommentera på det.”

Med tanke på att allt fler förhållanden numera börjar genom datingsidor så som ELITSINGLAR, så ökar flirting online dina chanser att hitta en lämplig partner. Och kom ihåg – att flirta ska vara kul, och när du träffar rätt person kommer det att gå som en dans!

Flirta online redan idag, genom att registrera dig gratis här!

Om du har några frågor om flirting – lämna gärna en kommentar nedan!

Sources:

1 Social Issues Research Centre. (Date unknown). ’SIRC Guide to Flirting’. Published online.
2 Jones, B., DeBruine, L.M., Little, A.C., Conway, C.A., and Feinberg, D.R. (2006). ’Integrating Gaze Direction and Expression in Preferences for Attractive Faces’. Psychological Science, Vol. 17 (7), pp588-591.
3 Moore, M.M. (1985). ’Non-verbal courtship patterns in women: context and consequences’. Ethology and Sociobiology, Vol. 6., pp237-247.
4 Seltzer, K. (2013). Interview with ELITESINGLES.5 Tamir, D.I., and Mitchell, J.P. (2012). ’Disclosing information about the self is intrinsically rewarding’. PNAS.6 Barnett, J. (2013).

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz