Vilket samtalsämne ska man prata om på en dejt? Få igång konversationen!

Du har en dejt - men vad ska ni prata om? Första dejten frågor!

En första dejt kan vara fruktansvärd, dötrist tråkig eller… alldeles, alldeles underbar! Om du känner dig nervös över att konversationen inte kommer att flyta så listar ELITSINGLAR 5 säkra samtalsämnen och första dejten frågor!

Oavsett hur länge och mycket du har pratat med någon via online dating, så är det en helt annan femma att faktiskt möta personen på riktigt och gå på den dejt tillsammans. Detta är trots allt den första chansen att testa er kompatibilitet och se om gnistan finns där, men all denna press kan snabbt sätta halt på konversationen och du får plötsligt svårt att finna orden!

Vad är ett bra samtalsämne på en dejt?

För att hjälpa dig se till att konversationen flyter på din dejt så har vi sammanställt en lista av bra frågor att ställa på en dejt; lättsamma till att börja med och sedan mer allvarsamma för att hjälpa dig lära känna din dejt mer på djupet med. Kom ihåg, du är på denna dejt för att ta reda på om det kan finnas en grogrund för en relation tillsammans med denna människa; du vill ta reda på om era livsstilar och mål skulle kunna fungera tillsammans; men samtidigt vill du inte att det ska kännas som ett förhör eller en intervju! Det handlar helt enkelt om att finna balansen. Se till att ha kul med, och lycka till!

  1. Var har din dejt bott?

Detta samtalsämne är ett bra sätt att få en snabb version av någons livshistoria utan att det framstår som ett förhör. Med denna fråga får du reda på mycket om din dejt; inte bara var de bott utan även om personen ifråga tycker om att resa eller föredrar hemmets lugna vrå. Det här samtalsämnet ger dig även en god chans att göra en intressant anekdot eller två!

  1. Är du en inomhus eller utomhus-person?

Återigen, detta är en fråga som kan hjälpa dig få svaret på om era livsstilar går ihop. Delad fritid och vad man gör med den är trots allt en stor del av ett förhållande. Det kan vara en god idé att tidigt i förhållandet ta reda på om om ni båda föredrar att spendera söndagar inomhus med en öppen brasa och en film eller om ni vill packa termos och bullar för en dag i skogen.

  1. Fråga din dejt; vad får dig att skratta?

Att kunna skratta tillsammans är en av de viktigaste delarna i ett förhållande, något som kommer att förhöja vardagen och hjälpa er igenom potentiella jobbiga perioder. Skrattar ni åt samma tv-serier och radioprogram, eller har ni helt olika humor?

  1. Vilket är ditt lyckligaste minne?

Detta är en fråga, som förutom den känslomässiga kopplingen som görs, kräver att din dejt faktiskt berättar en historia. Var en god lyssnare, och kom ihåg; för att vara intressant – var intresserad! De flestas favoritämne är… de själva, så ställ frågor och var nyfiken.

  1. Vad gillar du mest med ditt jobb?

Om ni har skrivit online så vet du antagligen redan vad din dejt jobbar med, men även om du inte gör det är det ett oundvikligt ämne! För att göra ämnet lite roligare, fråga inte bara vad personen ifråga jobbar med utan vad det är de gillar med sitt jobb. På så sätt får du ett intressantare svar, och ger även din dejt en chans att öppna upp sig – alltså ett bra sätt att bonda på!

Ämnen att undvika er första dejt

När det kommer till samtalsämnen som kanske bör undvikas under er första dejt så är politik och pengar särskilt känsliga ämnen, men det ämne som är mest tabu när ni precis träffats och som bör undivkas till varje pris är era ex. Om er relation utvecklas romantiskt kommer det att finnas gott om tid att diskutera gamla relationer, men om din dejt pratar om sitt ex på er första dejt – se det som en varningsflagga! Glöm inte, slappna av och ha kul på din dejt så kommer allt gå bra!

Möt din nästa dejt online idag!

Första dejten frågor ELITSINGLAR banner

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz