Skriv ett bra första meddelande

Skriv ett bra första meddelande

När du använder en dejtingsida så kan det ibland kännas klurigt att skriva och skicka det där första meddelandet. ELITSINGLAR listar fyra tips som kan hjälpa dig att förbättra dina förmåga att skriva meddelanden och på så sätt finna mer framgång när du flirtar via online.

Konsten att skriva ett bra första meddelande

Att flirta online är en konst i sig. Utan en fysisk person framför dig som kan ge dig icke-verbala ledtrådar via sitt kroppspråk så kan det vara svårt att mäta vad för slags intryck du gör och vice versa. Just därför kan det kännas svårt att döma sin framgång enbart med hjälp av meddelanden online, men om man mästrar denna konsten ökar man markant sina chanser att starta en romans på på nätet.

LÄS ÄVEN: DEJTINGSAJTER – DET SMARTA SÄTTET

Med denna svårighet i åtanke så har ELITSINGLAR utformat vissa riktlinjer och knep som gör det enklare för våra medlemmar att kommunicera online. Vill du till exempel låta någon veta att du finner personen i fråga attraktiv? Testa att skicka ett leende. Vill du veta mer än informationen som finns på profilen? Använd våra ’5 frågor’-funktion. Dessa åtgärder kan givetvis vara bra verktyg för att bryta isen i sig, men om du är mån om att göra ett extra bra intryck eller skilja dig från mängden så är att skicka ett meddelande ett utmärkt sätt att ta kontakt på. Men, hur skriver man egentligen den bästa möjliga texten för detta syfte? Nedan följer våra fyra bästa tips för ett välskrivet och personligt första meddelande.

  1. Läs och skrivkunnighet spelar roll

Meddelanden med dålig stavning och ’sms-språk’ kan verka lata och vara svåra att läsa. Ett svårläst och rörigt första meddelande ger ett dåligt första intryck; meddelandet ska vara lättläst och tydligt. Det bästa sättet att göra ditt meddelande läsvärt på är att undvika förkortningar – skriv ut hela ordet till exempel skriv ’något’ istället för ’ngt’. En snabb stavkontroll skadar inte heller – att inte använda mkt kan ge dig mycket mer uppmärksamhet! Ett välskrivet, genomarbetat meddelande visar att du tagit dig tiden att tänka över vad du skriver, och på så vis låter du mottagaren undermedvetet förstå att du är intresserad nog för att anstränga dig lite extra för just dem.

  1. Kopiera-klistra in på egen risk!

Precis som att de som har tagit sig tid till att skriva ett unikt meddelande mer troligen får mer positiv feedback än de som bara kopierar och klistrar in samma meddelande till ett flertal olika mottagare. Självklart kan en mall till ett meddelande vara praktiskt och användbart att ha, men när du verkligen vill göra ett bra intryck så kommer ett originellt, väl uttänkt meddelande ta dig långt. Istället för att skriva till exempel ’Jag la märke till din profil, det verkar som att vi har mycket gemensamt’ försök att istället skriva vad det var med just den profilen som du la märke till. Älskar ni båda att resa? Nämn det! Delar ni ett intresse för sport, film eller musik? Låt personen ifråga veta detta och ställ samtidigt några relevanta frågor. Målet är att visa den andra personen att du har tagit dig tiden att läsa deras profil och, återigen, att du visar dem att du faktiskt tycker de är värda ansträngningen. Det finns inget behov av att vara omständig eller utdragen, en enkel paragraf eller två räcker mer än väl, bara kom ihåg att nyckeln ligger i att välja de rätta att skriva i dessa paragrafer.

  1. Bli inte alltför bekant för snabbt

En gnutta av förtrogenhet till profilen som du skriver till kan vara tilltalande. Dock så kan för mycket förtrogenhet i början av en kommunikation lätt bli för mycket. En bra tumregel är att alltid vara sparsam med komplimanger när det kommer till det enbart fysiska i det första meddelandet. Många som använder sig av en dejtingsida söker ofta efter en seriös och långvarig partner. Om du skickar ett meddelande fullt av enbart generella och fysiska och/eller insinuationer (och ja, detta inkluderar även ’puss’) kan detta sända signaler att du enbart är ute efter det fysiska. Med andra ord, lägg krutet på att betona era kompatibla personligheter istället – även om komplimangerna till deras varma leende eller strålande ögon är genuina så är det säkrare att vänta med detta tills ni känner varandra lite bättre.

  1. Framför allt: var positiv

Ditt meddelande är välskrivet, engagerande och inte för närgånget. Hittills är allt bra. Men det finns en sista sak som kan göra för att höja ett bra meddelande till ett utmärkt, och det är en hjälpfull dos positivitet. Detta betyder inte att du ska skryta om dina framgångar, snarare att du använder ett konstruktivt språk för att beskriva dig själv. Precis som att de profiler som är mest framgångsrika är de som är glada och positiva, så är även fallet för de mest framgångsrika meddelandena. Kom ihåg att du är här för att ’sälja in’ dig själv; så istället för att skapa ett meddelande i stilen av ’Du kommer antagligen inte svara på det här, men…’, låt mottagaren veta att du ’hoppas att höra från den snart.’ Istället för att tänka att ’du är antagligen inte intresserad av någon som jag’ berätta istället varför du är intresserad av dem och lita på att de kan bestämma sig själva. Denna positivitet får en dubbel belöning – inte endast gör du ett gott första intryck du påminner även dig själv om att även du är underbar, intressant och värd att dejta.

Där har du det. Fyra tips till ett bättre, mer tilltalande första meddelande på en dejtingsida. Det har kanske inte undgått dig att alla dessa tips har något gemensamt. De får alla den andra personen att känna sig speciell på ett naturligt sätt. Ingen påträngande, kopierad eller nedstämd text: de är helt enkelt till för att nå fram till någon som du tycker verkar intressant samt tar dig tiden att säga hej på ett sätt som låter dem veta just detta. Kan dessa råd garantera ett svar? Nej – för inga två nätdejtare har exakt samma lista av behov eller krav. Men kommer de hjälpa dig att ge dig din bästa chans? Absolut.

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz