Att testa kompatibiliteten i ett nytt förhållande

Nytt förhållande - kompatibel dating

Är du på jakt efter ett långvarigt och engagerat förhållande? ELITSINGLAR grundades för att tillgodose ambitiösa, intressanta singlar så att du enkelt kan möta singlar som befinner sig på din våglängd. Var proaktiv när det kommer till ditt kärleksliv och registrera dig idag, eller läs våra tips och de senaste rönen när det kommer till kärlek och förhållanden här i vårt ELIT-magasin.

När man påbörjar ett är det enkelt hänt att man rycks med i dagdrömmar och får fjärilar i magen. Men innan du låter dig själv svepas iväg totalt så är det viktigt att hålla fötterna på jorden och ställa dig själv några ärliga frågor först. Passa även på att fråga dina vänner och din familj med, säger terapeuten Alexandra Redcay.

Kärleken gäckar omdömet

Att välja en partner som är genuint kompatibel med en själv är inte det lättaste. Hur gärna vi än vill tro att vi kontrollerar hur vi väljer våra partners så ä detta inte riktigt fallet. Snarare så börjar våran förmåga att analysera och processa stänga ner då vår hjärna ger efter för ett beroende av kärlek under den första fasen av ett förhållande; vi förlorar våran förmåga att bedöma potentiella partners på ett rationellt sätt.

Att analysera ett nytt förhållande; ge det tid

Redcay resonerar som följande; om kärlek påverkar vårt omdöme, och det bara tar ett par månader att bli kär, så behöver vi analysera ett nytt förhållande och dess potential redan innan våra hjärnor sätts ur spel. Hennes lösning? Vi behöver en objektiv åsikt om det nya förhållandet från dem omkring oss. Ja, det låter som en enkel lösning; men den innebär att din familj och dina vänner måste möta din nya potentiella partner. Fort. Helst mellan de 3-5 första dejterna, enligt Redcay. ”Många människor tycker detta är helt galet men jag står fast vid det till 100 %.”

Lita på dina närmaste

Hon förklarar det drastiska tillvägagångssättet som så; ”När man är förälskad är man redan på kroken… så vi måste få en andra åsikt, från första början.” Redcay hävdar att vänner och familj tenderar att veta vad som är bäst för oss, och att de har en naturlig uppfattning av när en potentiell partner skulle vara en kompatibel match. De har även ögonen öppna för röda flaggor och varningstecken i de tidiga stadierna av ett . Hon förklarar på följande sätt, ”Du måste lita på dina närmaste då de är visare än oss när vi befinner oss mitt i en förälskelse.” Men att fråga efter deras åsikt är inte den svåraste delen – den svåra delen är att faktiskt ta till sig råden – ”Lyssna till dem…noga! Om majoriteten av dina vänner säger att personen ifråga inte är rätt för dig, var modig nog att lämna förhållandet.”

Hitta någon kompatibel…direkt!

Självklart kan missmatchning undvikas genom att finna en kompatibel partner från första början. Redcay instämmer, ”Du måste ta ett steg tillbaka och begrunda vad som är viktigast för dig. Du måste verkligen använda din visdom för att ta reda på vad du egentligen vill ha.” Och det är här ELITSINGLARS smarta matchmaking-system kommer in i bilden. Genom att du endast introduceras för kompatibla potentiella partners så slipper har du redan ett stort försprång. Är du redo för ett nytt förhållande, fritt från röda flaggor? Registrera dig med ELITSINGLAR idag för att starta ett med en verkligt kompatibel partner.

Om du har några frågor eller kommentarer, skriv nedan eller mejla oss på [email protected]

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz