5 tips för singelresor – kärleken finns överallt

Singelresor - våra tips

Känner du sig sugen på ett äventyr men har ingen att resa med, eller så kanske föredrar du att resa själv och helt enkelt slippa kompromisserna?

Oavsett om du planerar en världen-runt tripp eller en weekend i en europeisk storstad så finns det få saker som är så givande, inspirerande och lärorika som resande. Det kan dock kännas nervöst att ge sig ut på egen hand – följ våra tips för att få ut det mesta ur singelresor!

  1. Visa att du välkomnar kontakt

När man sitter ensam är det enkelt hänt att man direkt plockar upp mobilen för att surfa på sociala medier ellerför att läsa nyheter men om du verkligen vill träffa nya människor se till att inte fylla tystnadern med att kolla på teknologi – det är ett säkert sätt att avskräcka andra på . Tänk även på vilka signaler du ger ut med ditt kroppsspråk, till exempel om du sitter med händerna krossade över bröstet så avger du ett sken av att vara sluten och stängd för kontakt.

  1. Välj ditt boende med omsorg

Hur du väljer ditt boende spelar extremt stor roll för dina förutsättningar att socialisera på . Vårt tips är att bo på vandrarhem där det är enkelt att möta nya människor – vandrarhem är inte längre enbart för ungdomar på en budget och backpackers – idag finns det massvis av riktigt fina vandrarhem världen runt. Om du väljer att på bo på hotell, se till att det finns möjligheter att träffa andra där via till exempelvis ett poolområde eller ett casino.

  1. Aktivera dig!

Delta i dagliga tour-grupper ett utflykter, förutom att lära dig massor om stället du befinner dig på så kommer du även aktivt att möta nya människor i en rolig och avslappnad miljö där alla konversationsstartare är naturliga. Ta reda på vilka aktiviteter orten i fråga har att erbjuda och välj det som intresserar dig mest, extra bonus är att du på så vis även kommer att träffa likasinnade människor!

  1. Våga starta konversationer på singelresor

Förbered dig på att känna dig sårbar – det finns ingen som kan allt, speciellt inte i ett främmande land där allt känns nytt. Men att behöva hjälp kan vara ett utmärkt sätt att träffa nya människor på – att fråga efter tips eller vägbeskrivningar är bra sätt att starta konversationer på.

  1. Leta upp andra singelresenärer

Våga utsätta dig för nya typer av situationer och våga närma dig andra resenärer – chansen är stor att de, precis som du, söker nya människor att dela sin resa med!

Res helt enkelt som du vill dela ditt liv – med ett öppet hjärta och sinne, du kan hitta kärleken var som helst med denna inställning.

Singelresor - ELITSINGLAR

Har du några tips som du vill dela med dig av när det kommer till singelresor? Kommentera nedan!

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz