Nu är rätt tid att söka efter en sommarkärlek!

Sommarkärlek – så finner du den med ELITSINGLAR!

Den svenska sommaren är på intågande och det enda som är mer fantastiskt än härligt sommarväder är en härlig sommarflirt att dela det hela med! ELITSINGLAR listar fem skäl till hur solens varma strålar kan hjälpa ditt kärleksliv!

  1. Soliga dagar leder till optimism

Det är ingen hemlighet att väder starkt kan påverka ens humör. Det är inte heller någon tillfällighet att ett bra humör ofta beskrivs som ”strålande” – för de flesta människor hänger varmare väder tillsammans med en känsla av optimism.1 Solsken hjälper till att skapa ett gladare humör, vilket är goda nyheter för den som söker efter en sommarflirt: lycka är en av de attraktivaste egenskaperna och många singlar föredrar att dejta någon som är glad och positiv.2 Den utstrålning som kommer när man mår bra slår alla designerkläder i världen!

LÄS MER: Första dejten – så fixar du den!

  1. Varmt väder influerar hälsan positivt

Vädret är en annan faktor som påverkar din hälsa. Att känna sig deppig under vinterhalvåret är ett vanligt fenomen då vi inte får tillräckligt med solljus. Faktum är att solsken, i måttliga mängder, kan ha riktigt positiva effekter på ditt allmänna välmående och din hälsa. Genom solens strålar ökar du på dina nivåer av Vitamin D och serotonin – två livsviktiga ingredienser för att må bra.3 Denna extra dos av hälsa är en bonus när det kommer till dejting då hälsosamma människor oftast anses som mer attraktiva.

  1. Solsken gör oss flirtigare

Ökad hälsa och lycka är inte de enda fördelarna som sommaren innebär när det kommer till att finna en . Den svenska sommaren är en utmärkt tid att vara modig på då singlar är som mest öppna för att flirta. I en studie från 2013 så sade sig 22,4 % av kvinnorna att de var mer villiga att ge sitt nummer till en man på en solig dag. På en molnig dag, å andra sidan, så var endast 13,9 % villiga att ta emot ett främmande nummer.4

  1. Varmt väder gör människor generösare

Med ökande temperaturer följer även ökande generositet, åtminstone om man ska tro en studie i ämnet.5 Detta borde vara goda nyheter för alla som söker efter en sommarflirt – sommaren är den tid som singlar känner sig extra flirtiga, hälsosamma och utåtriktade! Detta kan även bidra till att folk känner sig mer öppensinnade

  1. Det finns oändliga med romantiska dejt idéer på sommaren

När du väl skaffat en dejt börjar det riktigt roliga: att utforska allt det fantastiska den svenska sommaren har att erbjuda. Besök en utomhusbio, anordna en picknick vid havet eller en sjö, promenera tillsammans i parken – alternativen är oändliga när vädret tillåter! Det kan vara så enkelt som en kaffe eller ett glas vin på en utomhusservering i solen för en magisk stund. Ge dig själv och din dejt tid att sitta ner, prata och lära känna varandra samtidigt som ni insuper de stärkande och uppfriskande strålarna!

Sources:

1 The Effects of Weather on Daily Mood: A Multilevel Approach. Study done on behalf of the American Psychological Institute, 2008.
2 The Reasons Why Happiness Is The Most Attractive Quality. Paul Hudson, 2013.
3 Benefits of Sunlight: A Bright Spot for Human Health. M Nathaniel Mead, 2008.
4 Feeling flirty? Wait for the sun to shine. Taylor & Francis, 2013.
5 Weather, mood, and helping behaviour: Quasi experiments with the sunshine Samaritan. Michael R. Cunningham, writing in the Journal of Personality and Social Psychology, 1979. psycnet.apa.org/psycinfo/1981-05406-001

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz