10 annorlunda första dejten tips

Första dejten tips från ELITSINGLAR

Oavsett om du planerar att gå på en första dejt med någon eller om du vill imponera din partner så kan det kännas som en utmaning att hitta på roliga aktiviteter. Vi hjälper dig med första dejten tips som passar alla åldrar och smaker!

Oavsett om man precis börjat dejta någon eller befinner sig i ett långvarigt förhållande kan det kännas lurigt att komma på vad man egentligen ska göra på nästa dejt för att göra den så minnesvärd som möjligt. Det är enkelt hänt att fastna i samma gamla hjulspår med filmkväll, krogen eller restaurang.

Men att dela nya upplevelser tillsammans kommer stärka ert band samt hjälpa er upptäcka nya sidor hos varandra. Låt dig inspireras av våra 10 annorlunda första dejten tips nedan!

LÄS ÄVEN: SÅ FIXAR DU FÖRSTA DEJTEN

Första dejten tips för kulturälskarna

1 Skratt är den bästa medicinen

För en rolig, avslappnad kväll fylld med underhållning ta din dejt till att se en stand-up föreställning! Förutom garanterade skratt så är detta är även bra sätt att se om du och din dejt delar samma slags sinne för humor..! Om ni skrattar åt samma saker så är det ett gott tecken och ni kommer ha mycket att diskutera över en drink efteråt.

2 Besök en utomhusbio

Att gå på bio tillsammans är en riktig dejtklassiker – dock är det kanske inte så spännande att sitta tysta tillsammans i ett mörkt rum. Gör en upplevelse av det istället och sök upp en utomhusbio för en mer romantisk version av dejten! Packa filtar och picknick, mys under stjärnorna och njut av filmen framför er. I en undersökning vi gjorde så visade det sig att svenska singlars favoritgenre för filmdejten är romantiska komedier – sist på listan kom skräck och science fiction..!

3 Gå på en danskurs

För de lite modigare paren så kan denna idé bli en riktig hit – det är ett fantastiskt tillfälle att inte bara lära sig något nytt och få fysisk kontakt. Oavsett om det är samba, tango eller bugg ni vill testa så kommer ni garanterat ha kul tillsammans!

Första dejten tips för matälskare

4 Möts för brunch

Om en middag känns för formell och en fika för lite för din dejt så kan en brunch vara den perfekta kompromissen. Slappna av och prata med varandra mellan frukost och lunch – och vem vet om brunchen går bra kan det hända att ni bestämmer er för att spendera resten av dagen tillsammans!

5 Ta en matlagningskurs tillsammans

Utnyttja fördelarna med att ta en matlagningskurs med din dejt. Ni kommer inte bara lära er en ny, god maträtt men det kommer även föra er närmare varandra – att uppleva något nytt tillsammans är ett fantastiskt sätt att skapa band med en ny person.

6 Gå på jazzklubb

En härlig men underskattad dejt är att gå till en jazzklubb. Klä upp er, njut av musiken och känn er sofistikerade och kulturella.

7 Gå till en vinprovning

Om du och din dejt vill ses över ett par drinkar så kan en intressant twist vara att besöka en specialiserad vinbar och prova olika viner. Lär er om de olika typerna av vin och hitta en ny favorit!

Roliga första dejten tips för de sportiga

8 Spela schack, brädspel eller kort tillsammans

Att tävla mot varandra kan göra underverk för attraktionen, ger spänning till dejten och bjuder till flirting. Om du vet med dig om du är en dålig förlorare kanske denna aktivitet kan vänta till en senare dejt dock när ni lärt känna varandra bättre…

9 Bowla eller spela biljard

Ett annat alternativ är att mötas i en bar för en runda biljard eller gå och bowla. För att göra dejten ännu mer spännande så kan ni göra ett vad innan om att den som förlorar bjuder den kvällen…!

10 Se en match tillsammans

Stödjer ni samma lag? Är ni båda intresserade av tennis eller så spelar ni båda kanske golf? Ta reda på vilka sporter och lag din dejt tycker om och bjud med hen på en match eller att spela något med dig. Detta är ett drag som garanterat kommer uppskattas och ert delade intresse kan skapa en gnista mellan er!

Om du är singel i Sverige finns första dejten tips för svenska städer här. Om du är dejtsugen men inte hittat den du vill gå på dejt med än gå med i ELITSINGLAR idag för att träffa seriösa singlar.

Första dejten tips reg banner ELITSINGLAR

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz