Romantiska komedier – svenska singlar tycker till

Romantiska komedier - ELITSINGLAR

Lättsmält underhållning kan underlätta vardagen och romantiska komedier i synnerhet kan värma hjärtat. Men kan genren ge orealistiska förväntningar på kärleken? ELITSINGLAR nya undersökning visar att romantiska komedier är den populäraste genren hos svenska singlar och speciellt för dejtande men hur påverkar film våra relationer egentligen?

I ELITSINGLARS undersökning i ämnet så avslöjades det att romantiska komedier är den populäraste genren hos svenska singlar – och även som genre för dejtkvällar. Att man delar samma smak i film men en potentiell partner var något som visade sig vara populärt hos många; 35 % av de svarande ansåg det viktigt att man delar samma smak i film för en bra relation. Hela 58 % skulle kunna tänka sig att gå på bio som en första dejt.

LÄS ÄVEN: DISTANSFÖRHÅLLANDE – FÅ DET ATT FUNGERA

De bästa dejtfilmerna enligt svenska singlar:

Deltagarna i undersökningen ombads rösta fram sina favoritfilmer inom genren romantisk komedi. På topp fem-listan trängs mycket 90-tal med Hugh Grant:

1. Pretty woman

2. Notting hill

3. Fyra bröllop & en begravning

4. Love actually

5. Chocolat

Varför är romantiska komedier så populära?

Precis som det finns otaliga sånger, poem och böcker tillägnade kärlek så finns det även många filmer tillägnade ämnet kärlek som verkar outtröttligt. Kärlek har fascinerat människor i alla tider och film är ett fantastiskt medium för att berätta fantastiska kärlekshistorier. Oavsett om man är singel eller befinner sig i ett förhållande så kan det vara skönt att drömma sig bort i en film då och då. Det är enkelt hänt att man identifierar sig med karaktärer i romantiska komedier och drömmer sig bort – eskapism som kan vara välbehövlig ibland – men kan den ge orealistiska förväntningar på kärlek och förhållande som kan bli ohälsosamma? 20 % av de som röstade ansåg just detta om romantiska komedier, medan resten ansåg att ”film är film”.

Låt dig inspireras och ta ödet i egna händer

Vårt tips är att låta sig inspireras av filmernas romantiska sida och låta sig själv drömma sig bort då och då men att inte vänta på ett magiskt ingripande från ödet i väntan på den rätta utan att ta ödet i egna händer och hitta den som ska spela huvudrollen i ens egna liv genom aktiva beslut!

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz