Alla hjärtans dag – singlar tycker till

Alla hjärtans dag med ELITSINGLAR

Den 14:e februari blir vi årligen överrösta med kaskader av rosbuketter, chokladaskar, nallebjörnar samt överfyllda romantiska restauranger. Som ofrivillig singel kan dagen ifråga kännas som en pina. ELITSINGLAR har tagit reda på hur svenska singlar firar och hur du kan vända dagen till något positivt.

Varje år känns det som att hypen kring Alla hjärtans dag bara ökar, något som parallellt ökar pressen på alla singlar som för tillfället kanske inte känner sig så framgångsrika med sitt kärleksliv – oavsett hur framgångsrika i andra aspekter av sina liv de än må vara. Men varför inte vända denna dag till något positivt?

Alla hjärtans dag som singel

Som singel kan Alla hjärtans dag ibland kännas smått skräckinjagande, men även par känner av den extra pressen som dagen innebär. Men vem har sagt att man måste fira Alla hjärtans dag på det traditionella viset? Var snäll mot dig själv och unna dig något extra denna dag, behandla dig själv som du skulle behandla en vän eller partner. Alla hjärtans dag är, som alla andra dagar, precis vad man väljer att göra den till. Nedan guidar vi om hur dagen i fråga kan spenderas samt tar tempen på svenskars inställning till Alla hjärtans dag.

LÄS ÄVEN – SÅ FINNER DU DIN LIVSPARTNER

Njut istället för att stressa

Om man ska tro på filmer och TV-program så är den 14:e februari en bitter dag för singlar världen om – en dag som gjord för att äta glass direkt ur kartongen medan man deppar hemma med en vinflaska och förbannar alla lyckliga par. Detta är dock långt från verkligheten för majoriteten av singlar därute – det finns massvis av sätt att ha en riktigt härlig Alla hjärtans dag och fira all kärlek man har i sitt liv på.

Alla hjärtans dag blir var du gör det till

Det finns såklart massvis av olika sätt att göra detta på, och en självklar fördel med att vara singel är att det är du som bestämmer precis vad du vill göra! Oavsett om det är bio, en barrunda med vännerna eller en lugn hemmakväll som står på agendan så finns det inga måsten eller pekpinnar om hur dagen ska spenderas. Hur du väljer att spendera Alla hjärtans dag så är det helt upp till dig! Nedan har vi tagit reda på vilken inställning svenska singlar har till dagen.

Så tycker singlar om Alla hjärtans dag

Faktum är att 42 % av svenska singlar väljer att inte fira eller uppmärksamma Alla hjärtans dag överhuvudtaget då de anser att det bara är ett kommersiellt jippo. Det värsta med dagen i fråga enligt singlarna är den oundvikliga påminnelsen om ens civilstatus, medan det bästa med att vara singel är att slippa stressen med att planera en dejt och komma på en present för sin partner. Hela 91 % av de svarande kan tänka sig att gå på en första dejt med någon på Alla hjärtans dag, medan resterande 9 % tycker att det hade känts olustigt.

De topp 3 mest romantiska sakerna man göra för sin partner på Alla hjärtans dag:

  1. Att laga en middag för sin partner
  2. Att ge en överraskningspresent
  3. Att stänga av sin telefon och spendera kvällen på tu man hand

Det behöver alltså inte vara dyrt eller komplicerat att göra någonting extra för sin partner. Att laga en romantisk middag är en perfekt gåva, det viktiga är trots allt att ni spenderar tid tillsammans och uppskattar att umgås med varandra. Och om du är singel och helst vill dra ett täcke över huvudet denna dag – kom ihåg att redan den 15:e februari är det en helt vanlig dag igen.

Hitta din dejt för nästa Alla hjärtans dag med oss genom att registrera dig här:

reg banner

ELITSINGLAR önskar dig lycka till med kärleken!

Hur firar du Alla hjärtans dag? Kommentera nedan eller mejla oss på [email protected]

Sources:

Källa: 52 % kvinnor, genomsnittsålder: 50 år. Undersökning gjord på ELITSINGLAR-medlemmar 2015.

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz