Mysiga dejttips inför vintern

Vi tipsar om mysiga dejttips inför vintern

Den svenska vintern är lång, mörk och kall. Men trots detta är den kommande årstiden faktiskt en alldeles utmärkt tidspunkt för romantik; långa skidturer och härliga kvällar framför brasan med din dejt är bara två av aktiviteterna som kan stärka erat band, nedan listar vi ytterligare dejttips inför vintern!

1. Mys över en kopp kaffe

Att ta en fika tillsammans är ett av de absolut vanligaste och populäraste sätten att spendera en första dejt tillsammans på, och av en god anledning! Sverige är fyllt av mysiga caféer, oavsett vart du bor i vårt avlånga land kan du finna ett atmosfäriskt fik att ta din dejt till. Att lära känna varandra inne i värmen medan den kalla vinden blåser utanför är ett utmärkt sätt att spendera några romantiska timmar på och se om du och din dejt klickar.

2. Sporta tillsammans!

Sverige är ett utmärkt land när det kommer till utövning av alla slags vintersporter, från längdskidor till skridskor till snowracer! Att utöva en fysisk aktivitet tillsammans kan hjälpa stärka bandet mellan er. När ni motionerar utlöses endorfiner och ni får en positiv upplevelse tillsammans.

Om ni hellre betraktat än deltar när det kommer till sportaktiviteter, testa att gå på en ishockey-match tillsammans! Kanske hejar ni till och med på samma lag? En annorlunda men rolig dejt.

3. Promenera längs en strand

Att gå till stranden på vintern (om du bor vid kusten vill säga!) kanske kan låta som en galen idé men kan faktiskt bli en fantastisk upplevelse. En studie har visat att vistas vid havet, oavsett årstid, har en positiv effekt på psyket1 och en romantisk promenad hand i hand längs vattenbrynet är en utmärkt aktivitet för en inspirerande dejt fylld av intressanta samtal och skratt!

4. Gå på vinprovning

En annan sak, som du såklart kan göra året om, men som kanske är extra mysigt på vintern är vinprovning – förutsatt att ni båda är vinälskare såklart. Finns det någon mer typiskt romantisk drink än ett glas rött vin? Konversera om allt mellan himmel och jord medan ni samtidigt lär er och upplever något nytt tillsammans.

5. Åk på utflykt tillsammans

När ni känner att ni är redo att ta ert förhållande till nästa steg kan ni åka på en härlig minisemester tillsammans. Hyr till exempel en stuga i fjällen för en romantisk helg, åk till ett avslappnande spa, gå på Jul på Liseberg tillsammans eller promenera på Skansen.

Se till att göra det bästa av vintern kylan till trots, om du lämnar husets bekvämlighet kommer du upptäcka attdet finns massvis trevliga sätt att dejta på med någon som hjälper hålla dig varm.

Har du några inför vintern du vill dela med dig av? Kommentera nedan!

Frågor? Mejla oss på [email protected]

Sources:

http://www.huffingtonpost.ca/2014/01/14/beat-winter-blues_n_4594925.html

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz