Så förbereder du dig för en lyckad blind date

Blind date- ELITSINGLARS bästa råd

Att gå på en blind date kan vara nervöst, jobbigt – eller… alldeles, alldeles underbart! ELITSINGLAR guidar dig till en garanterat smidig och lyckad blind date med våra sex bästa tips.

1. Se till att hitta en bra matchare

Oavsett om det är en vän, en avlägsen släkting eller en dejtingsida som arrangerar träffen så är det viktigt att du har tillit till personen i frågas/ institutionens omdöme när det kommer till vetskap om din personlighet och vilken slags potentiell partner som skulle kunna passa ihop med dig. Låt din umgängeskrets veta att du är singel och att du aktivt söker efter en partner, man vet aldrig vem som känner en härlig singel som du kan gå på blind date med!

LÄS MER: Samtalsämnen för första dejten – tips!

Vårt vetenskapligt baserade personlighetstest samt avancerade matchmaking försäkrar matchningar som du kommer ha saker gemensamt med samtidigt som era olikheter kompletterar varandra.

2. Se nervositeten som något positivt

Att ha fjärilar i magen är ett gott tecken – det betyder att du ska göra något nytt och spännande! Låt inte nerverna ta över, utan andas lugnt och stillsamt om paniken dyker upp. Kom ihåg att din dejt är med största sannolikhet lika nervös som du!

3. Var ärlig på din blind date

Ärlighet varar längst, eller hur var det nu igen? Det ligger i människans natur att överdriva när det kommer till historieberättelser samt att framställa sig själva i ett fördelaktigt ljus under en date – men försök att hålla dig till sanningen både för dig och för din dejts skull! Var även ärlig med dina intentioner; ingen vill höra om ex på första dejten, men om du precis skiljt dig eller har barn till exempelvis så kan det vara bra att nämna detta så att din dejt vet vart du står.

4. Ha realistiska förväntningar

Att ha låga förväntningar är enligt är enligt en färsk studie, gjord av University College London, nyckeln till lycka!1 Detta betyder inte att man ska ha en negativ inställning och ständigt förvänta sig det värsta men snarare att helt enkelt ha realistiska förväntningar, till exempel; om du förväntar dig att vinna jackpot på lotto kommer du bli besviken för en liten vinst men om du däremot inte väntar dig någon vinst alls kommer du bli glad för en mycket lägre summa. Tillämpa denna strategi till andra delar av ditt liv än de rent ekonomiska för ett lyckligare liv! När det kommer till dejting så kan det betyda att istället för att föreställa sig en kirurg med supermodell-utseende helt enkelt tänka att detta kanske blir en trevlig ny bekantskap, sätt inte press på situationen än nödvändigt utan se den för vad det är – en trevlig kväll ute med en ny person!

5. Ha en nöd-strategi

Även om det bästa är att gå till sin dejt med ett öppet sinne så kan det kännas skönt att inte sätta för mycket press på den allra första träffen med en total främling. Vem vet, kanske kommer det att klicka direkt mellan er två, men om dejten går riktigt dåligt så är en pålitlig klassiker ’telefonsamtalet’. Be en vän att ringa dig vid en viss tid under dejtens gång med en ’nödsituation’ för en snabb väg ut. Ett annat alternativ är att i förhand säga att du endast har tid med en drink, att boka in en trerättersförsta dejten är alltid ett risktagande

6. Var förberedd inför din blind date

Precis som med alla dejter så rekommenderar vi att du klär dig i något du känner dig bekväm men fin i. Om ni går till en restaurang eller bar skadar det inte att ha lite koll på vad för slags ställe det är – att komma till en fullsatt restaurang eller en lokal som är så högljudd att ni knappt hör varandra prata är aldrig en hit.

Och kom ihåg, det värsta som kan hända är en upplevelse som du senare kan skratta åt!

Sources:

1 https://www.psychologytoday.com/blog/ambigamy/201408/the-secret-happiness-and-compassion-low-expectations

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz