Hur man skriver en bra dating profil: en utförlig guide

Skriv en bra profil

Det finns många roliga, pinsamma historier om skillnaderna mellan människors profiler online och hur de är i verkligheten. Även om man kan skratta åt dessa historier efteråt tillsammans med familj och vänner kan det i längden bli frustrerande för den som dejtar.

Om man har investerat tid och känslor åt att lära känna någon som känns som en potentiell partner online, och om man sedan vid ett möte känner sig besviken och nästan lurad så är det inte särskilt troligt att du kommer påbörja en romans med denna person. Andra känner på samma sätt. Det ironiska är att om dejtare faktiskt höjer sina odds att finna romans på nätet om de bara var ärliga och realistiska i sin kontaktannons och i sina meddelanden.

Så, vilka är de vanligaste felen som nätdejtare gör och vad tycker andra medlemmar om dessa tabbar? Tack vare ELITSINGLAR så har vi nu färsk statistik från 1000 av våra medlemmar i ämnet.

Låt oss diskutera några av de intressantaste resultaten från vår undersökning för att ta reda på vad som är viktigt för nätdejtare. Integrera dessa tips för att få fler första dejter och öka dina chanser till att finna din nya kärlek online.

52% skulle inte öppna en profil utan foto

Skulle du? Om du inte har ett foto på din profil så blir det mycket svårare för andra att anknyta till dig som en riktig människa av kött och blod. Ny forskning visar att vi reagerar till emojis på samma sätt som vi gör på mänskliga ansikten då det finns en neurologisk process som tar plats när vi ser mänskliga ansikten och uttryck. Vi bygger upp en idé av en persons personlighet genom att se på deras foto, hur de poserar, deras ansiktsuttryck, kläderna de har på sig med mera. Om du tillgodoser människor med dessa ledtrådar känner de att de kan göra ett mer informerat beslut om de är intresserade eller ej.

Kom även ihåg att när den tillgängliga informationen är begränsad så kommer vår hjärna automatiskt fylla i luckorna för oss, så om en dejtare fantiserar om hur du ser ut men upplever en total missmatchning när ni väl ses, så kan detta i sig förstöra och hindra en annars lovande första dejt. Om de å andra sidan vet hur du ser ut innan ni möts, då ligger fokus mycket mer på personlighet och om ni klickar känslomässigt eller ej.

Dålig stavning och grammatik var det värsta misstaget för svarande mellan 18-35

Dålig stavning och grammatik är inte enbart avtändande för att de får personen i fråga att framstå som outbildad och kan även tyda på andra saker så som intentioner och deras engagemang till deras romantiska resa.

Om du ska på en viktig jobbintervju så försäkrar du dig såklart om att ditt CV är rättstavat och ser bra ut. Ditt dating-CV och din profil kräver samma slags uppmärksamhet och noggrannhet; annars väcker det så många frågor i andra medlemmars medvetande att det blir enklare att skippa förbi sådana profiler för att inte ”slösa tid” på dessa. Nätdejtare kommer fråga sig själva saker som; om hens skrivna språk är slarvligt eller att de inte tar det på allvar betyder det även att de inte kommer at mig eller dejtandet på allvar, inte respektera min tid, ha sunkiga kläder, eller glömma åtaganden? Allt detta kanske framstår som långsökt och dejtare kommer antagligen inte att dra dessa slags slutsatser medvetet men det finns en chans att de undermedvetet plussar ihop detta och helt enkelt ignorerar denna persons online profil som resultat.

Topp 6 värsta misstagen för kvinnor och män

Män: 1) Negativitet 2) Otillräcklig beskrivning 3) Stavning och grammatik 4) Narcissism 5) För många klichéer 6) Sexuella anspelningar

Kvinnor: 1) Sexuella anspelningar 2) Stavning och grammatik 3) Negativitet 4) Otillräcklig beskrivning 5) Narcissism 6) För många klichéer

Intressant nog så listade både män och kvinnor samma sex egenskaper som de värsta misstagen, alltså anledningarna till att de skulle rata någons profil online. Om din profil har en eller fler av de här misstagen så kan detta vara anledningen till att det inte visas så mycket intresse för din profil eller om du har svårt att få dejts.

Sexuella anspelningar tenderar antyda på omogenhet och att du enbart är intresserad av den sexuella aspekten av att möta någon, och inte i att forma ett förhållande. Om du är medlem på en sida som ELITSINGLAR, så kommer du att stöta ifrån dig majoriteten av användare och, återigen, på så vis se till att människor skippar förbi din profil.

Negativitet av alla slag antyder på att du kommer vara en energitjuv, inte roligt umgänge eller med höga ambitioner. Om en dejtare framstår som negativ så kommer den romantiska framtiden även den framstå som dyster och icke önskvärd.

Otillräcklig beskrivning förmedlar en brist på ansträngning vilket även verkar som en brist på vilja att träffa någon, vilket inte är särskilt attraktivt. Det kan potentiellt även antyda att du försöker gömma vem du verkligen är vilket kan verka läskigt. Dejter behöver och vill bli lockade av någons personliga beskrivning så ge dem vad de vill ha så är det mer troligt att du får vad du vill ha.

Stavning och grammatik har vi redan diskuterat; var noggrann och lägg ner ansträngning på att du skriver korrekt. Första intrycket och allt det där…

Narcissism är ett högst oattraktivt drag då det signalerar två extrema egenskaper, som båda anses som mycket avtändande för majoriteten av befolkningen. Narcissism kan antyda att en person är väldigt egoistisk och självcentrerad och att deras partner alltid kommer att förbli den näst bästa. Narcissim kan även antyda på dåligt självförtroende och att de kommer suga energi från en partner och tid med osäkerheter och ett ständigt behov av godkännande och uppmärksamhet.

För många klichéer kommer inte hjälpa en profil att sticka ut ur mängden, hela poängen är att någon lägger märke till en av rätt anledningar och därmed attraherar de personer som spelar roll. Klichéer kan även antyda på en brist på ansträngning eller att personen ifråga är ointressant. Vi är alla unika och intressanta på vårt sätt, och det är dessa sidor av din personlighet som du behöver uppmärksamma för att finna någon som tycker om dig för den du faktiskt är.

Topp 6 värsta misstagen när det kommer till foton

Män: 1) Dålig retuschering 2) Foton där kroppen är gömd 3) Gruppbilder 4) Solglasögon 5) Avslöjande bilder 6) Festbilder 7) Selfies

Kvinnor: 1) Avslöjande bilder 2) Solglasögon 3) Dålig retuschering 4) Gruppbilder 5) Selfies 6) Festbilder 7) Foton där kroppen är gömd

51% av männen och 73% av kvinnorna kan inte tänka sig att vara i ett förhållande med någon som förskönar sin profil

Din profil finns för att hjälpa dem som matchats med dig att få reda på mer om vem du verkligen är. De flesta föredrar lite ödmjukhet i andra, så skryt är ofta ett säkert sätt att avskräcka någon på. Om någon misstänker att du skryter eller bluffar så är det svårt att känna tillit och respekt, två egenskaper som krävs om du vill dejta seriöst.

Sammanfattning

Var er själva och ärliga, och gör det enkelt för andra att snabbt och enkelt få ett positivt första intryck som överensstämmer med verkligheten genom att titta på din profil. Första intryck spelar roll. Beslut fattas snabbt. Gör processen enklare och roligare för dina matcher och få fler dejter med de rätta personerna.

Om författaren: Sam Owens

Läs mer artiklar skrivna av Sam Owens