Array

Ensamstående mamma? Finn kärleken | ElitSinglar
Jag är:
Vänligen ange ditt kön.
Ange en giltig emailadress.
Ange ett giltigt lösenord.
« Gå tillbaka till föregående sida
Ensamstående mamma & dejting - ELITSINGLAR
%
54% kvinnor 46% män

Lika många män som kvinnor är medlemmar på ELITSINGLAR

10 000+
Nya medlemmar

Tusentals nya singlar upptäcker ELITSINGLAR varje vecka

68%
Akademiker

Majoriteten av våra Premiummedlemmar har universitetsutbildning

Ensamstående mamma söker kärleken

Ensamstående mamma som söker partner? ELITSINGLAR

Vill du hitta kärleken som ensamstående mamma? Isåfall är det viktigt att du inte enbart fokuserar på barnets lycka utan även din egen. Oavsett hur gränslöst du älskar ditt barn och hur livsviktig den relationen är för dig så är den i längden inte ett substitut för romantisk och vuxen kärlek som de flesta av oss har ett grundläggande och naturligt behov för. Med nätdejting kan du dejta på dina villkor som singelförälder, läs mer om fördelarna nedan.

Det är inte det enklaste jobbet i världen att som singelmamma leta efter en ny partner. Varje dag som singelförälder innebär nya utmaningar och det finns sällan tid över för egna behov när barnet står i fokus. Det är dock viktigt att unna sig tid för sig själv som hjälper till att försäkra även ditt välmående som individ. Att söka kärleken på nätet är ett effektivt och smidigt sätt att hitta ett seriöst förhållande på ifrån bekvämligheten av sitt eget hem som ensamstående mamma som söker en relation.

LÄS ÄVEN: ENSAMSTÅENDE PAPPA – EN GUIDE

Ensamstående mamma – mer ensam?

Närmare 30 % av ensamstående svenska föräldrar känner sig ensamma enligt statistik från SCB. Det visade sig även att kvinnor känner sig ensamma i högre utsträckning än vad män gör. Trots vänner och familj som kanske hjälper till kan det vara svårt att få tiden till att räcka. Att vara ensamstående förälder har blivit allt vanligare de senaste decennierna. Men samtidigt som man blir ensam försörjare följer det även utmaningar; ett mer pressat tidsschema, någon eller några andra att ansvara över förutom en själv samt många fler faktorer som spelar in.

Vanliga frågetecken och orosmoln för ensamstående mammor

Om separationen från pappan till barnet/baren varit extra tuff eller fortfarande är närstående känner sig många ensamstående mammor förpliktigade till att göra allt i sin makt för att barnet ska ha det så bra som möjligt. Att aktivt söka efter en ny partner kan kännas svårt och egoistiskt. Men kom ihåg att ditt barn mår bra när du mår bra. Att träffa någon ny behöver inte enbart ha en negativ inverkan på din relation med barnet/barnen. Visa barnen att de fortfarande är de viktigaste för dig utan att glömma att även ta hand om dig själv.

Kom ihåg att det finns stora möjligheter när man vågar dejta!

Det händer ofta att ensamstående föräldrar är oroliga för barnets reaktion på en potentiell ny partner. Tänk om barnet blir svartsjukt eller ser den nya partnern som en konkurrent om din kärlek? Kanske det blir trassligt och barnet vägrar acceptera den nya mannen i ditt liv? Eller tänk om förhållandet verkar lovande men inte fungerar och ditt barn blir förvirrat. Fallgroparna kan kännas oändliga men du måste våga för att vinna. Hälften av sakerna vi oroar oss för händer aldrig och de som händer klarar vi av när de väl sker. Du måste våga tro på att det kommer fungera!

Ensamstående mamma – en fråga om tid

Precis som att det är svårt att finna tid för romantik i vardagen så är det minst lika tufft för en singelmamma att tackla alla vardagliga utfodringar som krävs och samtidigt kunna dejta någon. Jobb, barn och ärenden är alla tidskrävande att månaderna bara flyger iväg. Kom ihåg att tiden du lägger ned på att dejta är värd den tiden och inte bör bortprioriteras alltför länge. Organisera din tid så att du har en liten stund varje dag att sitta ned och ägna åt detta, se det som din egen stund på dagen.

När ska man introducera sin partner för ens barn?

En vanlig fråga när det kommer till dejting när barn är med i bilden är hur snabbt är för snabbt? För vissa föräldrar handlar det om månader och för vissa om år innan de känner sig redo för att dejta igen. ELITSINGLARS tips är att till en början dock vara noga med att hålla ditt kärleksliv separerat från ditt familjeliv för att beskydda barnet från att knyta sig an till någon som kanske bara kommer vara närvarande i ditt liv för en begränsad tid – vänta med introduktion tills du är säker på att du har funnit en seriös relation. Den trygghet du ger barnet nu kommer följa med dem resten av deras liv därför är det viktigt att aldrig ge barnet grund till att tvivla på din kärlek.

FAKTA – ELITSINGLARS medlemmar och deras inställning till barn:

80 % av våra medlemmar är öppna för att möta andra singlar som redan har barn. Vi vet även att:

1 av 4 redan har egna barn

4 av 5 accepterar att en partner har barn från ett tidigare förhållande

1 av 3 önskar sig barn med ny partner

1 av 3 av de resterande är öppna för att få barn

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz